Hlavní obsah

V Japonsku otevřeli největší park s miniaturami na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko se pyšní novým nej — údajně největším zábavním parkem s miniaturami na světě. Zabírá plochu osm tisíc čtverečních metrů a návštěvníci v něm naleznou zmenšené repliky světových metropolí, ale také různá místa a postavy z žánru anime, uvedla japonská televizní společnost Nippon TV.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Tokiu se otevírá největší park s miniaturami evropských a asijských staveb na světěVideo: Reuters

 
Článek

V parku Small Worlds v Tokiu si mohou návštěvníci prohlédnout množství lidských figurek umístěných v nejrůznějších městech. Za vytvoření své vlastní miniatury si mohou zaplatit a odnést si ji jako suvenýr. Atmosféru jednotlivých zmenšených míst mají podle provozovatele dokreslit moderní technologie, ať už rozšířená či virtuální realita.

Zábavní park se měl původně zpřístupnit už koncem dubna, kvůli pandemii ale muselo otevření počkat. Pro větší bezpečnost návštěvníků bylo přijato také několik opatření. Lidem se bude například měřit teplota pomocí termálních kamer a skenerů, které odhalí, zda někdo z příchozích není nemocný. Červené čáry promítané na podlahu mají upozornit na dodržování sociálního odstupu.

V Japonsku v posledních týdnech probíhá uvolňování koronavirových opatření a otevřely se proto i zábavní parky. Mnohé z nich vydaly pro návštěvníky doporučení, jak se v areálu chovat. Nežádoucí je například jásat nebo křičet na adrenalinových atrakcích.

Nekřičte a nejásejte, žádají návštěvníky japonské zábavní parky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám