Hlavní obsah

Nekřičte a nejásejte, žádají návštěvníky japonské zábavní parky

Novinky, mšv

V Japonsku skončil nouzový stav a život se začíná navracet do normálu. Znamená to mimo jiné, že se v zemi otevírají i zábavní parky, které představily směrnice, jež by měly zajistit bezpečí zaměstnanců i návštěvníků. Většina požadavků se zabývá standardními věcmi, nošením roušek a podobně. Drobný problém ale může vyvolat prosba, aby návštěvníci na atrakcích zcela omezili jásání a křik, píše CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyhnout se ryku na divokých horských dráhách bude v praxi zřejmě problém, obzvláště s přihlédnutím k adrenalinovým atrakcím, kterými se v Japonsku mohou pyšnit. V pokynech je také uvedeno, že zaměstnanci, pro které by bylo obtížné nosit při vykonávání práce roušku, si mají od návštěvníků držet alespoň metrový odstup. Pro herce ve strašidelných domech to může být opět drobný problém.

Mnohde se také změní přístup k zákaznické péči. Konverzace by měly být co možná nejkratší. „I když používáte roušku, můžete komunikovat za pomocí usmívajících se očí, gest a podobně,“ píše se v návrhu ve směrnicích.

Nové pokyny představila asociace East and West Japan Theme Park Association, do níž je zapojeno na 30 velkých provozovatelů zábavních parků v celém Japonsku, včetně Universal Studios nebo Disneylandu. Poslední dva zatím brány návštěvníkům neotevřely.

Přijeďte a my vám zaplatíme polovinu nákladů, mělo lákat Japonsko. Realita je ale trochu jiná

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám