Hlavní obsah

Pózoval na selfie a zřítil se z útesu. Stáli při něm všichni svatí

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případů, kdy turisté zahynuli při pózování na selfie snímky, je již nepočítaně. Ani to však neodrazuje lidi od toho, aby při pořizování vlastních snímků nezdravě riskovali. Osmadvacetiletý muž ve Velké Británii měl štěstí v neštěstí. Zřítil se ze čtyřicetimetrové výšky, život mu však zachránilo to, že spadl do zhruba metr hluboké vody.

Foto: Profimedia.cz

Old Harry Rocks v hrabství Devon

Článek

Osmadvacetiletý turista si pořizoval v sobotu odpoledne selfie na útesech Old Harry Rocks v britském hrabství Dorset, když stoupnul až příliš na okraj a ztratil stabilitu. Pět přátel, se kterými na místě byl, s děsem v očích přihlíželo, jak jejich kamarád padá z útesu. Poté ovšem vstoupila do hry série šťastných okolností, která mladému muži zachránila život.

Jen řezné rány a pohmožděniny

Old Harry Rocks stojí na mořském pobřeží a muž dopadl díky přílivu alespoň do mělčiny. Podle záchranářů sice měla voda hloubku jen něco málo přes metr, i to však pomohlo utlumit jeho pád.

Ve chvíli nehody navíc nedaleko brázdila vody skupina kajakářů, která na místo přispěchala, vytáhla jej na skalnaté pobřeží a poskytla mu první pomoc. Muž byl při vědomí a komunikoval. Ač se to zdá skoro neuvěřitelné, při pádu z vysoké skály utrpěl jen řezné rány a pohmožděniny.

Na místo během několika chvil dorazil i člun se záchranáři, kteří muže umístili na nosítka a zajistili jeho transport na záchrannou stanici, odkud už směřoval přímo do nemocnice kvůli obavám z vnitřních zranění.

„Upřímně nevím, jak může být ještě naživu. Ten útes má nějakých 30 až 40 metrů. Jen díky tomu, že byl zrovna příliv, tak dopadl do vody, ale ta mohla mít hloubku jen něco přes metr. Má neuvěřitelné štěstí, že utrpěl jen drobná zranění, je to zázrak,” uvedl Ian Brown ze záchranářské lodě, která muže převážela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám