Hlavní obsah

Phuket se turistům otevře od července. Další destinace mohou následovat

Thajský ostrov Phuket by se měl zahraničním turistům otevřít už za měsíc. Vyrazit na něj lze i nyní, ovšem jen s podmínkou povinné karantény. Do ní od prvního července nebudou muset plně naočkovaní návštěvníci z málo rizikových zemí. Zmírnění opatření ovšem závisí na tom, jak rychlá bude vakcinace obyvatel na ostrově, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko se turismu otevírá velmi pomalu.

Článek

Thajsko patří k zemím, které jsou ohledně otevírání hranic zahraničním turistům velmi obezřetné. Návštěvníci se do země mohou vypravit, ovšem za přísných podmínek, z nichž jednou je dvoutýdenní karanténa v hotelu.

To by se mělo změnit právě od prvního července, kdy se mají uvolnit vstupní pravidla alespoň pro Phuket. Zda se tak ale skutečně stane, bude záviset na proočkovanosti populace. Cílem je, aby obě dávky vakcíny před otevřením ostrova obdrželo 70 procent tamních obyvatel – podle místních médií je to zatím 50 procent.

Půjde o test

Thajský turistický úřad TAT uvedl, že očekává během července a srpna 129 tisíc zahraničních návštěvníků. Otevření Phuketu má zároveň posloužit jako test. Pokud se pilotní program ukáže úspěšným, zpřístupní se v následujících měsících osm dalších destinací, včetně provincie Krabi, ostrova Koh Samui, letoviska Pattaya či hlavního města Bangkok.

Obří strom v Thajsku se stal turistickým hitem. Vrhá stín o rozloze 1600 metrů čtverečních

Cestování

„Více než cokoli jiného jsou naší prioritou zdraví a bezpečnost veřejnosti a to, abychom zabránili dalšímu šíření nákazy,“ uvedl šéf TAT Yuthasak Supasorn pro CNN.

Provádět očkování přednostně na Phuketu je v zemi poměrně kontroverzní záležitost. Podle dat totiž dvě dávky vakcíny dostalo jen 1,6 procenta všech obyvatel. Thajsko si jinak v rámci pandemie vede lépe než většina jiných států. Aktuálně ale existují obavy z rozpoutání další vlny. V první červnový den totiž Thajsko ohlásilo 2230 nových případů a 38 úmrtí ve spojitosti s covidem.

Řadu rozvojových zemí ohrožuje riziko další ztracené turistické sezony

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám