Hlavní obsah

Pětihvězdičkový hotel pro koně? Zvířata si užívají masáží i horkých koupelí

Novinky, Michael Švarc

Hotely pro mazlíčky nejsou dnes už ničím neobvyklým. V katarském Dauhá si ale luxusu mohou užívat i koně. Místnímu jezdeckému centru Al Shaqab, kde se trénují a chovají arabští plnokrevníci, se přezdívá pětihvězdičkový hotel pro koně. Zvířata si v zařízení totiž užívají lázní nebo masáží.

Foto: Profimedia.cz

Součástí centra je také rozlehlé sportoviště.

Článek

Do jezdeckého centra, které se řadí k těm nejluxusnějším svého druhu na světě, mohl nedávno nahlédnout britský fotograf Simon Urwin. Prošel si zázemí a seznámil se i s některými zvířecími obyvateli. V Al Shaqabu jich je kolem 700 a jsou mezi nimi jak hříbata, tak světoví šampioni.

„Centrum má neuvěřitelně vysoký standard, co se týče chovu koní a jejich blahobytu. Jde o jedno z nejpozoruhodnějších sportovišť na celém světě a koně si žijí v luxusu za miliony dolarů,“ uvedl Urwin pro server Daily Mail.

Každý má individuální plán

„Seznam luxusních aspektů je nekonečný,“ doplnil fotograf s tím, že zvířata dostávají například nové podkovy každých šest týdnů. Zatímco krmivo se dováží až z Austrálie, hypoalergenní stelivo zase z Nizozemska.

Koně mají v „pětihvězdičkovém hotelu“ velkou řadu vyžití. Plavou například v bazénu, kde si procvičí svaly. Co se týče vody, dopřávají si také horké koupele jako v lázních, výjimkou nejsou ani masáže po trénincích.

Ke každému zvířeti navíc v jezdeckém centru přistupují jednotlivě. Znamená to, že mají individuální tréninkový plán, chodí například i na speciálním běžeckém pásu. „Klidně by se dalo říct, že Al Shaqab je jako palác a my se ke koním chováme jako by byli králové a královny,“ tvrdí jeden z chovatelů Jabir Ali, jenž v centru pracuje už 25 let.

Celé zařízení je vybudováno kolem starých osmanských stájí a pevnosti. Areál zabírá téměř milion čtverečních metrů.

Budova inspirovaná burkou ukrývá výkvět islámské kultury

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám