Hlavní obsah

Pasažér letadla natočil blízké setkání nepříjemného druhu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestování letadlem je pro někoho zábava, pro jiné jen nutné zlo. Pokud ovšem sedíte vedle cestujícího, který vám cestu ani trochu neulehčuje, dostává přeprava okřídleným obrem nové rozměry. Američan Steve Cullum natočil jedno takové setkání během svého letu nad východním pobřežím Spojených států.

Unavená pasažérka obtěžovala v letadle své spolucestující

 
Článek

Cullum, pocházející z Nové Anglie v USA, natočil svůj zážitek se spící spolucestující. Ten jasně ilustruje, že někdy není jednoduché vedle sedícího pasažéra probudit, ať se snažíte sebevíc.

„Jen jsem tam tak seděl, všímal si svého a skončil jsem v extrémně divné situaci. Ta žena byla totálně mimo. Jakmile si sedla, tak začala usínat a s postupem času se to jen zhoršovalo,” napsal Cullum ke svému videu. Několikrát se ji snažil odstrčit, ale marně.

Muž prý žádal posádku o pomoc, avšak stevardi a letušky mu nemohli vzhledem k silným turbulencím pomoci. Sami totiž museli sedět na svých místech. „Řekli nám, ať nepoužíváme tlačítko na jejich přivolání, pokud nepůjde o případ zdravotní nouze,” uvedl Cullum, který si oddychl, když si spolucestující začala lehat také na cestujícího na druhé straně.

Co dělat, pokud si musíte před cestou vzít prášek na uklidnění a hrozí, že byste svým tvrdým spánkem obtěžovali spolucestující
Pokud víte již před letem, že prášek pozřete, zkuste požádat při odbavení o místo u okénka. Budete se moci o okénko opřít a spolucestující vás nebudou muset budit v momentě, kdy budou potřebovat na toaletu.Vyšlo na vás místo uprostřed? Nevadí, pokud nejsou turbulence, tak si aspoň trochu sklopte svou sedačku a okolo krku si dejte cestovní polštářek, který vám hlavu upevní tak, aby nepadala do klína cestujícím vedle vás.Upozorněte na tuto skutečnost palubní personál. Může se stát, že vás v případě volných míst v letadle přemístí někam, kde jsou dvě volná místa vedle sebe. Za optání nic nedáte.
Co dělat, pokud vedle vás sedí nestandardní spolucestující, který je opilý, lehá si na vás či vám jinak znepříjemňuje cestu
Zkontaktujte palubní personál a seznamte jej s problémem, jenž vás trápí a snižuje kvalitu vašeho cestování. Pokud možno tuto záležitost řešte s posádkou stranou od daného člověka. Zejména pokud je člověk na vedlejším místě opilý, vyhnete se nepříjemným konfliktům.V případě, že není možné vyměnit si místo (letadlo je plné), zkuste se vyhnout kontaktu s danou osobou. Pokud na vás neustále mluví, vezměte si sluchátka. Pakliže usíná a přepadává na vás, decentně jej odstrčte. Nebude-li vnímat, jednoduše přivolejte posádku, ať vám pomůže. Nejde to? Předstírejte hlasité kýchnutí či záchvat kašle, probudí se.Pakliže nic nepomohlo a váš let byl noční můrou, stěžujte si na aerolinkách. Možná se vám po nepříjemném zážitku dostane vyjma omluvy aspoň nějaké slevy pro další let.

Reklama

Výběr článků

Načítám