Hlavní obsah

Pařížané bruslí ve Velkém paláci na největším krytém kluzišti ve Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavní hale výstavní síně Grand Palais (Velký palác) mají Pařížané obrovské kluziště. S rozlohou kolem 2000 metrů čtverečních je to podle tamních úřadů největší kryté kluziště v dějinách země. Návštěvníci jej mohou vyzkoušet až do 6. ledna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V historickém centru Paříže otevřeli největší kryté kluziště v historii FrancieVideo: Reuters

 
Článek

Vybudování dočasné ledové plochy na třídě Champs-Elysées v paláci, který se skládá převážně ze skla a oceli, stálo podle serveru TF1 zhruba 1,5 miliónu eur (asi 37,8 miliónu Kč). Pořadatelé očekávají až 250 000 zájemců a konečný zisk. Vstup i se zapůjčením bruslí přijde dospělého na 12 eur (asi 300 korun), dítě na šest eur (150 korun).

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Vstup i se zapůjčením bruslí přijde dospělého na 12 eur (asi 300 korun), dítě na šest eur.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Kluziště se otevřelo ve čtvrtek.

Unikátní kluziště pod vysokou klenbou paláce, který byl vybudován v roce 1900, bude otevřeno každý den. Na led se průběžně snesou uměle vytvořené malé sněžné bouře. Velký bar nabídne návštěvníkům polévky, ústřice, teplé nápoje a další pohoštění. Ve čtvrtek, pátek a v sobotu se při zvýšeném vstupném 20 eur (500 Kč) od 20:00 do 2:00 SEČ koná i noční bruslení se světelnými efekty a tematickými programy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám