Hlavní obsah

Odmítla si nasadit roušku v letadle. Při zásahu policie několik minut křičela

V poutech skončila žena, která si v letadle American Airlines odmítla nasadit roušku. Přivolaným strážníkům se cestující nepodařilo domluvit, tak ji požádali, aby vystoupila. Pasažérka se však bránila a křičela podle svědka rovných deset minut. Může být obviněna z narušování pořádku, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo před několika dny na mezinárodním letišti Louise Armstronga v americkém New Orleansu. Letadlo mělo namířeno do Dallasu, opozdilo se však kvůli nejmenované cestující. „Nikdy jsem nic takového neviděl,“ uvedl pro místní list svědek události Patrick Maney.

Podle něj si žena odmítla nasadit ochranu úst, posádka proto přivolala ostrahu, která se pasažérce nejprve snažila domluvit po dobrém. I přes opakované požadavky odmítala vystoupit. „Křičela a vzpírala se, když ji vyváděli ven, a něčím jí i spoutali ruce za zády,“ upřesnil Maney. „Pořád opakovala, že není zvíře, takže nechce, aby se s ní tak zacházelo,“ doplnil.

Podle svědka žena křičela deset minut v kuse, zatímco ji ostraha vyváděla z letadla. Nakonec skončila ve vazbě.

Množství incidentů roste

Kapitán Jason Rivarde z místního úřadu šerifa potvrdil, že byla žena zatčena poté, co po několika žádostech policie odmítla opustit letadlo. Cestující hrozí obvinění z narušování pořádku a za vzpírání se zatčení.

Cestující v USA musejí nosit roušky nejen z nařízení aerolinek, ale i kvůli vládnímu rozhodnutí. Přesto řada pasažérů pravidlo odmítá dodržovat. Od začátku roku bylo zaznamenáno už kolem 2300 incidentů s lidmi, kteří nechtěli mít nasazenou roušku, uvádí s odvoláním na americký úřad pro civilní letectví server Independent.

V letadle se do sebe pustily dvě ženy kvůli rouškám. Jednu z nich posádka vykázala

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám