Hlavní obsah

Obec v Kalábrii prodává domy za euro. Láká na blízkost k moři

Novinky, mšv

Malebná jihoitalská obec Cinquefrondi v Kalábrii se přidává ke svým kolegyním. Zájemci si v ní mohou pořídit domy za euro, vesnice podle starosty akutně potřebuje rekonstrukci a svěží vítr v podobě nových obyvatel, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vedení obce usiluje o její obnovu, velká část vesnice je v kalamitním stavu a vylidněná. Starosta Michele Conia se proto rozhodl nabízet domy za euro – podobný model v posledních letech představilo už množství městeček v Itálii či na Sicílii.

„Najít nové majitele opuštěných domů je klíčová část strategie, kterou jsem spustil, abych zachránil poškozené části obce,“ vysvětlil Conia. Načasování po uvolnění koronavirových pravidel prý není nahodilé, ceny nemovitostí totiž kvůli epidemii razantně poklesly.

„Během uplynulých dekád odsud odešlo mnoho lidí a zanechalo po sobě prázdné domy. Nemůžeme ale rezignovat. Nacházíme se mezi kopci a dvěma teplými moři. Pláže jsou odsud jen 15 minut. Chceme jen záruku jistot, pokud kupec přistoupí k našemu projektu,“ uvedl starosta.

Onou jistotou je, že vlastník dům zrekonstruuje do tří let od zakoupení. Pokud by to nestihl, hrozí mu pokuta 20 tisíc eur, v přepočtu přes půl milionu korun. Starosta navíc potvrdil, že se v komunitě nevyskytl žádný případ koronaviru, což by mohlo případné kupce rovněž nalákat.

Italské národní parky spojí jedna dálková trasa

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám