Hlavní obsah

Na toaletu jen se souhlasem posádky, plánuje Ryanair

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší evropský nízkonákladový dopravce Ryanair plánuje od léta opět operovat. Počet letů bude rapidně snížený, cestující také čekají bezpečnostní opatření. Kromě roušek se například nebude podávat čaj nebo káva, zakázané budou také fronty na toalety. Na ně se pasažéři dostanou jen se svolením posádky, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šéf irských aerolinek Michael O’Leary už dříve uvedl, že neplánuje létat s prázdnými prostředními sedačkami a zvolí jiná opatření, jako jsou právě povinné roušky. Nyní podrobněji upřesnil, jak budou lety probíhat. Po celou dobu cesty bude například svítit signalizace zapnutých pásů, a zakázány budou fronty na toaletu. „Lidé budou moci požádat o svolení jít na záchod přivoláním posádky,“ uvedl pro Independent O’Leary.

S prázdným prostředním sedadlem by letenky rapidně zdražily

Cestování

Personál bude méně zaneprázdněný palubními službami, protože se nebude podávat například čaj nebo káva. I tento faktor by měl snížit potřebu cestujících navštěvovat toaletu.

Neznamená to však, že by někomu bylo zakázáno odskočit si. „Posádka umožní cestujícím jít na toaletu, ale jen v momentě, kdy bude prázdná,“ vysvětlil šéf Ryanairu s tím, že záchody jsou v letadle celkem tři a všechny se budou využívat. Jde jen o to zabránit tvoření front.

O’Leary řekl, že chce začít pasažéry opět přepravovat i za nízké ceny. Jeví se mu to jako lepší řešení než nelétat vůbec, nemít žádné cestující, a tudíž žádné příjmy. Přestože má Ryanair v plánu začít od července opět operovat, využije svou kapacitu jen ze 40 procent, linky proto značně prořídnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám