Hlavní obsah

Na Hintertuxu se bude od konce května opět lyžovat

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní lyžařská sezona skončila kvůli koronaviru předčasně. S uvolňováním pravidel v sousedním Rakousku a otevřením hranic však budou mít sportovci ještě možnost vyrazit na svah. Na konci května se totiž otevře resort na ledovci Hintertux, který aktuálně hlásí skoro 3,5 metru sněhu, uvádí středisko na svých stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hintertux je jediným skiareálem v Rakousku, který umožňuje celoroční lyžování. Ti, kteří se tak letos cítí ochuzeni o pořádnou zimu, se do střediska mohou od 29. května vypravit. „Plánujeme spustit lanovky, otevřít restaurace na vrcholu a zahájit i populární exkurze. Podmínky na ledovci jsou skvělé. Všichni nadšenci do zimních sportů se mohou těšit na 3,4 metru sněhu a někde i na ten nejlepší prašan,“ uvádí skiareál na stránkách.

Detailní informace o otevírací době a délce zpřístupněných sjezdovek zveřejní areál do konce týdne. Návštěvníci se však mohou těšit také na prohlídky Ledového paláce — přírodní zamrzlé jeskyně, nebo zpřístupnění panoramatické terasy.

Turistická infrastruktura by se v Rakousku měla navrátit do normálu rovněž 29. května, kdy všichni provozovatelé ubytování mohou znovu nabízet přespání. Ve stejný den se otevřou i nejrůznější turistické atrakce, plavecké bazény i další volnočasové aktivity, ale větší kulturní a společenské akce budou zakázány až do konce června.

Dovolené se mohou Čechům prodražit kvůli povinnému testování

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám