Hlavní obsah

Jedno z nejslavnějších plavidel se otevírá návštěvníkům. Poprvé se podívají na můstek

Novinky, mšv

Zaoceánská loď Queen Elizabeth 2 patří k nejproslulejším plavidlům, která kdy brázdila moře. Aktuálně slouží jako hotel v Dubaji, vůbec poprvé ovšem nabízí také turistické prohlídky. Při nich se návštěvníci podívají mimo jiné na kapitánský můstek, kam byl v minulosti přístup umožněn jen členům posádky, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Loď kotví v Dubaji, kde slouží jako hotel.

Článek

Prohlídky jsou nabízeny vůbec poprvé v historii plavidla, které bylo na vodu spuštěno koncem 60. let minulého století. Samotný kapitánský můstek zůstal od roku 2008, kdy byla loď vyřazena ze služby, prakticky netknut. Návštěvníci se s ním nyní mohou detailně seznámit a prohlédnout si veškeré jeho vybavení, které kdysi užívala posádka.

Turisté se rovněž dozvědí, jak odlišná byla mořeplavba před zavedením moderních technologií a jak se posádka učila navigaci. Zpřístupněna je také kapitánova kajuta nebo kanceláře vedoucího personálu.

Zaoceánskou loď Queen Elizabeth 2 postavili pro plavební společnost Cunard Line, sloužila od roku 1969 až do roku 2008, kdy byla nahrazena Queen Mary 2. Při ukončení služby za sebou měla na 1400 cest, při nichž urazila na šest milionů námořních mil, což je přes 11 milionů kilometrů. Přepravila skoro 2,5 milionu pasažérů.

Aktuálně kotví v Dubaji na slepém rameni řeky, kde slouží jako luxusní hotel. Nyní ji tedy mohou navštívit i turisté v rámci prohlídek. Jejich cena začíná na 820 korunách.

Největší plachetnice planety vyrazily na plavbu kolem světa

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám