Hlavní obsah

Ideální pro samotáře? Irský ostrůvek láká na snovou práci mimo civilizaci

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelené kopce, klid a minimum lidí. Na odlehlém irském ostrůvku Great Blasket Island nabízejí práci pro ty, kteří se během pandemie ještě dostatečně nenabažili izolace. Jako každý rok se hledají dva lidé, kteří by se od dubna do října starali o místní kavárnu a turistické ubytování. Nutno poznamenat, že ostrov nedisponuje elektřinou ani tekoucí vodou.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov je od 50. let minulého století neobydlený.

Článek

Navzdory svému charakteru je o práci v posledních letech extrémní zájem. Server Irish Central uvádí, že loni se ozvalo na 45 tisíc lidí, což předčilo i ty nejdivočejší představy majitelů místního ubytování a kavárny Billyho O’Connora a Alice Hayesové. Letos proto nastavili pro přihlášky limit.

„Mějte na paměti, že vzhledem k velkému množství emailů, které jsme loni obdrželi, letos přijímáme omezené množství přihlášek. Pokud to letos nestihnete, je nám to líto. Moc vám děkujeme za zájem. Do budoucna budeme poptávat další pozice, tak sledujte naše sociální sítě nebo stránky kvůli aktualizacím,“ uvedli majitelé.

Uzávěrka na přihlášky, které najdete zde, je v pátek 22. ledna. Ze zájemců se vyberou pouze dva správci, kteří se budou o místní infrastrukturu starat.

Během léta je podle Irish Central ostrůvek poměrně rušný, na vrcholu sezony ho v roce 2019 navštívilo i 400 lidí denně. Loňský rok byl samozřejmě vlivem pandemie odlišný, dva vítězní kandidáti se na ostrov přesouvali až v červnu, nikoli v dubnu, jak je tomu normálně zvykem.

Great Blasket Island se nachází u pobřeží hrabství Kerry na jihozápadě Irska a je největším v souostroví Blasket Islands. Od roku 1954 na něm nežijí žádní trvalí obyvatelé. Navzdory scénické krajině měli lidé obavy, že by se v případě nouze těžko dostávali na pevninu, a tak se populace snižovala, až nakonec na ostrově nezůstal vůbec nikdo.

Filmy a samota. Švédský festival zve jediného diváka k pobytu na izolovaném ostrově

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám