Hlavní obsah

Čína otevřela nový prosklený most. Je opět nejdelší na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně rádi pokořují vlastní rekordy. Proto tam před několika dny otevřeli nový prosklený most, který je i tentokrát tím vůbec nejdelším na světě – měří přes 526 metrů a stačil už obdržet certifikaci od Guinnessovy knihy rekordů. Konstrukce je schopná v jednu chvíli udržet až 500 lidí, uvádí server Lad Bible.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čína se pyšní novým rekordně dlouhým skleněným mostemVideo: Reuters

 
Článek

Prosklený most se klene nad řekou Lien-ťiang a nachází se nedaleko města Lien-čou. Kromě toho, že má sloužit zejména pro pěší, nadšenci do adrenalinových zážitků si budou moci skočit také bungee jumping, projet se na zipline dráze, rekordně dlouhý most se může stát i dějištěm módních přehlídek, při nichž poslouží jako molo.

Podlaha mostu je vyrobená ze tří vrstev skla, z nichž každá je 4,5 centimetru silná. Kromě toho je materiál téměř stoprocentně transparentní, což umožní ty nejlepší výhledy do říčního údolí.

V rámci otevření, které se uskutečnilo 18. července, po mostě přejela dvě čtyřtunová vozidla, která měla potvrdit jeho odolnou a silnou konstrukci. Podle China News Service trvalo vybudování mostu tři roky a práce skončily v lednu letošního roku.

V Číně zdaleka nejde o unikát. Země se může pyšnit množstvím skleněných mostů, lávek, vyhlídek a dalších atrakcí. Předešlý držitel rekordu byl 488 metrů dlouhý most v provincii Chu-pej, jenž se otevřel v roce 2017.

Koronavirus u nás nechytíte, věří Uzbekistán. Jinak dostanete tučnou kompenzaci

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám