Hlavní obsah

Cestující museli opustit letadlo, protože bylo moc těžké

Novinky, mšv

Pět cestujících muselo opustit letadlo mířící z Londýna do Severního Irska. Personál společnosti Loganair jim jako důvod sdělil, že je stroj moc těžký na vzlet a vzhledem ke špatnému počasí v cíli by nebyla zaručena bezpečnost, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo mířilo minulý víkend z londýnského letiště Southend do severoirského města Derry. Aerolinka podle cestujícího Bena Kellyho nenabídla žádnou dvakrát výhodnou alternativu, jak se do cíle dostat. „Na mém letu do Derry je asi 50 lidí a teď nám řekli, že je letadlo moc těžké, takže pět lidí musí opustit palubu. Nikdo se však nehlásí,“ napsal.

Společnost nabídla pasažérům, že mohou letět z jiného londýnského letiště do Belfastu, který je ovšem více než hodinu a půl cesty od Derry. Podle Kellyho nakonec tři cestující svolili, že letadlo opustí. Zbylí dva byli podle Independentu vybráni.

Letoun měl i tak tři hodiny zpoždění. „Hlavním důvodem pozdějšího odletu ze Southendu bylo špatné počasí v Derry. Kdybychom letěli na čas, muselo by být letadlo odkloněno do Belfastu,“ uvedl šéf aerolinek Loganair Jonathan Hinkles. „Když se vyčasilo, kombinace nízkého tlaku a deště však způsobily komplikace v Southendu, které snížily výkon letadla,“ doplnil Hinkles s tím, že letadlo překročilo vzhledem k podmínkám maximální váhu ke vzletu.

„Pět pasažérů se nabídlo, že do Derry odcestuje po alternativní trase. Jejich náklady jim pokryjeme a vykompenzujeme. Cestujícím se omlouváme za zpoždění, ale rozhodnutí bylo přiměřené dané situaci,“ uzavřel Hinkles.

Nové sedačky v letadlech mají vyřešit problémy se spánkem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám