Hlavní obsah

Benátky takřka bez omezení. Do italského města se vracejí turisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky se v pondělí probudily do takzvané bílé kategorie. Jsou nově oblastí takřka bez restrikcí a poprvé od října v nich neplatí žádná večerka. Znamená to, že se prodloužila otevírací doba barů či restaurací, které už nemusejí zavírat v jedenáct hodin večer. Není to úleva jen pro místní, ale také pro turisty, kteří se do města začínají vracet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Benátkách přestala platit téměř veškerá koronavirová opatřeníVideo: Reuters

 
Článek

Návštěvníci si v pondělí užívali poklidnou procházku po náměstí svatého Marka a poprvé od října mohli v ulicích zůstat tak dlouho, jak se jim zlíbilo. Rakouský pár, jenž do Benátek vyrazil na líbánky, agentuře Reuters řekl, že odcházet z restaurací do jedenácti hodin bylo obtěžující.

Návštěvník z Francie Robert Pearce si pak v pondělí pochvaloval, že se město po rušnějším víkendu opět vylidnilo. „Vyrazili jsme do Benátek, protože jsme mysleli, že zde za současné situace nikdo nebude, ale o víkendu tady byla snad většina Itálie,“ postěžoval si Pearce. „V pondělí ráno bylo zase prázdno, což bylo nádherné,“ dodal.

Bez restrikcí i další regiony

Sami obyvatelé a provozovatelé podniků s entuziasmem vyčkávali. Po více než roce života s přísnými restrikcemi je podle některých obtížné se z konce opatření radovat. „Myslím, že nadšení přijde večer, až si uvědomíme, že už neplatí žádná večerka,“ uvedl Benátčan Marzia Vianello. „Osobně mi ale přijde těžké najít energii a radovat se po roce a půl omezení.“

Do takzvané bílé zóny, tedy oblasti bez výrazných restrikcí, se v pondělí zařadily kromě Benátek i celý region Benátsko, Ligurie, Umbrie či Abruzzo. Připojily se tak například k Sardinii, která je bez omezení už od minulého týdne, uvádí agentura Reuters.

Většina Itálie však i nadále zůstává ve žluté zóně, kde platí zákaz vycházení od půlnoci. Večerka má být plošně zrušena v polovině června.

Z italských Benátek po roce odplula první výletní loď

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám