Hlavní obsah

Velký okruh východní Kanadou: Den 11 - Toronto

Blíží se doba dovolených a někteří stále váhají, kam se vydat. Pro ně přinášíme sérii článků popisující zájezd do východní Kanady tak, jak ho vidí průvodce jedné renomované cestovní kanceláře, která je na trhu již mnoho let a zájezd má dokonale propracovaný. Je pak na každém cestovateli, zda pojede do Kanady sám, nebo s nějakou cestovní kanceláří.

Foto: Jaroslav Stehlík

Toronto

Článek

Dnes ráno nás čeká vyhlídka na město a okolí ze třetí nejvyšší stavby na světě  - CN Tower. Byla postavená v roce 1975 a až do roku 2007 byla nejvyšší stavbou světa. Její výška je 553 metrů. Už výjezd výtahem je pro všechny zážitek, protože je prosklený a jede vně věže. Mně výšky nikdy nevadily, ale na několika klientech vidím lehké obavy. A to ještě nevědí, co je čeká dále.

Foto: Jaroslav Stehlík

Toronto

V nejvyšším patře je několik metrů čtverečných skleněného dna. Všichni na něj jdeme společně a držíme se za ruce, abychom společně překonali strach. Někteří mají zavřené oči, ale důležité je, že jsme to zvládli všichni! Pak obcházíme věž dokola a popisujeme si jednotlivá místa v Torontu.

Foto: Archiv

Toronto

Po návštěvě věže odjíždíme na malý ostrůvek na jezeře Ontario, jsme kousek od centra Toronta a na tento ostrůvek musíme přejet trajektem. Plavba trvá několik minut. Most zde není, rada města se rozhodla ho nestavět, protože malé letiště, které leží na ostrůvku, by pak bylo více frekventované a rušilo centrum města.

Několik z mých klientů letí na vyhlídkový let helikoptérou nad Torontem. Je to úplně jiná perspektiva. Něco jiného je dívat se na město ze CN Tower, nebo letět helikoptérou těsně nad její špičkou. Pilotuje moje kamarádka Julia, kterou po přistání klienti moc chválí. Obdivují, jak krásně se proletěli a jak takhle mladá žena může mít tolik zkušeností, aby mohla létat nad Torontem. Julia tuhle společnost vlastní už přes 10 let a je prostě létáním posedlá, proto sama několikrát denně létá na vyhlídkové lety.

Foto: Archiv

Toronto

Další zastávkou je Hockey Hall of Fame, tady si dáváme dvě hodiny na seznámení s historií i současností nejpopulárnější hry v Kanadě. Prohlížíme si i celou kolekci českých dresů z různých období našeho národního týmu a obdivujeme hokejové trofeje, na kterých hledáme jména českých hokejistů. Zlatým hřebem je společná fotka se Stanley Cupem, který je právě zde uložen.

Foto: Jan Kužel America Tours

Stanley Cup

Máme ještě čas se podívat na čtyřicetiminutový film o vítězství hokejistů Kanady na olympiádě. Odpoledne odjíždíme směr Hamilton a Niagara Falls. Cesta bude trvat necelé tři hodiny.

Foto: Jaroslav Stehlík

Toronto

Po příjezdu do Niagara Falls se ubytováváme v hotelu, který je pěšky pět minut od slavných vodopádů. V podvečer jdeme na procházku podél vodopádů a v 9 večer se díváme na světelnou show a ohňostroj, který umocňuje atmosféru nočních vodopádů.

Foto: Jan Kužel America Tours

Noční vodopády

Zítra nás čeká celodenní prohlídka této atrakce i oblasti.

Autor: Jan Kužel America Tours

Anketa

Líbí se Vám výškové atrakce ?
ano
69,3 %
ne
17 %
ne, mám strach z výšek
13,7 %
Celkem hlasovalo 153 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám