Hlavní obsah

Jako brána do jiného světa. Fotograf zachytil západ slunce skrze skalní oblouk

Novinky, mšv

Skalní oblouky jsou úchvatné samy o sobě. Občas ovšem příroda kouzlí ještě o trochu více. Jako třeba na kalifornské pláži Pfeiffer Beach, kde se fotografovi podařilo zachytit slunce pronikající jedním takovým obloukem. Sluncem zalité „dveře“ působí skoro jako brána do jiného světa.

Foto: Profimedia.cz

Příroda vytváří jedinečnou podívanou.

Článek

Zachytit slunce pronikající skrze skalní útvar Keyhole Arch, nacházející se v kalifornském regionu Big Sur, je oblíbenou kratochvílí fotografů během zimního slunovratu. V období kolem něj je totiž slunce v takové poloze, že paprsky prosvítají přímo skrz otvor a vytvářejí magickou podívanou. Nejsou to ovšem jen fotografové, kdo si přírodní úkaz přijíždějí prohlédnout. Vypadá totiž stejně dobře naživo, jako na snímcích.

Foto: Profimedia.cz

Západ slunce skrze otvor lze spatřit v období zimního slunovratu.

V Keyhole Arch lze prosvítající slunce spatřit zhruba od půlky prosince do půlky ledna. Fixní data ovšem neexistují, záleží především na počasí. Příjemné je, že teploty jsou na Pfeiffer Beach i v období zimního slunovratu příznivé a návštěvníci tu mrznout rozhodně nebudou.

Foto: Profimedia.cz

Teploty na pláži jsou i přes zimu snesitelné.

Jedná se o podobný fenomén, jaký lze sledovat ve Spojeném království u skalního oblouku Durdle Door. Rovněž tam lze v období zimního slunovratu pozorovat, jak paprsky prosvítají „skrze klíčovou dírku“ – tak se tamějšímu skalnímu útvaru přezdívá. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám