Hlavní obsah

V Paříži se otevřela první nudistická zóna. Zatím je ale dočasná

Novinky, mšv

Francouzští milovníci naturismu mají nový cíl. Část pařížského Vincenneského lesíka, jenž leží na východě města, se totiž proměnila v nudistickou zónu. Podle pařížské radnice je zóna součástí otevřené a benevolentní vize využití veřejných prostor ve městě. Zatím se však jedná o dočasný experiment, nudisté si zónu mohou užívat do 15. října, píše britský Independent.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Paříž otevřela svůj první nudistický parkVideo: Reuters

 
Článek

Rozloha nudistické zóny činí 7300 čtverečních metrů a je otevřená denně od rána do večera. Už v pátek přilákala první zájemce z řad Pařížanů, kteří si přišli užívat slunečné odpoledne, píše agentura Reuters. Podle členky Pařížské naturistické asociace Julien Claude-Penegryové by novou zónu mohlo využívat až 1000 lidí. A nejspíš nejen z řad obyvatel města, Francie totiž platí za jakýsi ráj nudistů.

„Nudisté jsou vítáni v celé zemi. Máme tu přes 80 center a 180 klubů, což dělá z Francie vyhledávaný cíl naturistů, jelikož jsme pro jejich potřeby skvěle vybaveni,“ uvedl mluvčí francouzské ambasády.

Ročně si do země přijede užívat volnost bez oblečení kolem 1,5 miliónu návštěvníků. Podle agentury Reuters ve Francii praktikuje nudismus až 2,5 miliónu obyvatel.

Velkorysý krok

Francie je k nudistům sice velmi otevřená, na druhou stranu tvrdě trestá ty, kteří se odhalují na místech, kde to není dovoleno. V takovém případě hrozí naháčům pokuta až 15 000 eur (390 000 korun), ale i jeden rok ve vězení.

Nicméně podle prvních návštěvníků nudistické zóny v pařížském lesoparku je její otevření krokem k větší svobodě pro naturisty.

„Je to důkaz velkorysosti radnice a pomůže změnit i postoj lidí k nahotě, našim hodnotám a přirozenosti,“ tvrdí Claude-Penegryová.

Podobné nudistické zóny mají i další velká města v Evropě. Najít je lze například v Barceloně, v Berlíně či Mnichově.

Reklama

Výběr článků

Načítám