Hlavní obsah

Nejfotografovanějším městem na Instagramu je indonéská Jakarta

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografická sociální síť Instagram zveřejnila žebříček měst, která uživatelé nejčastěji označují na svých snímcích, konkrétně ve svých příbězích. Kdo by očekával, že mu budou vévodit například romantické Benátky či Paříž, je na omylu. Nejvíce fotografovanou metropolí je totiž indonéská Jakarta. Informoval o tom britský Independent.

Foto: Profimedia.cz

Jakarta má být mimo jiné oblíbená kvůli pestrému nočnímu životu.

Článek

Jakarta v počtu označení porazila jiná a tradičnější města. Důvod, proč je metropole tak oblíbená, ovšem Instagram nesdělil. Americký časopis Vogue tak přišel s několika teoriemi. Má jít o kombinaci skvělého nočního života, fotogenicky vypadajícího jídla, ale především o fakt, že Indonésie je pro tuto sociální síť nejsilnějším asijským trhem. Údajně ji používá kolem 45 miliónů lidí.

Jakartu na druhém místě následovalo brazilské Sao Paulo, teprve dále se umístily tradičnější destinace. Třetí příčku obsadil New York, čtvrtou Londýn a pátou Madrid.

Žebříček vydal Instagram u příležitosti ročního výročí funkce Instagram Stories, kde mohou uživatelé zaznamenávat svůj denní příběh, který po 24 hodinách zmizí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám