Hlavní obsah

Víno nebo túry. Ve Štýrsku si lze dovolenou přizpůsobit

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouské Štýrsko je pro své alpské vrcholy vyhledávanou zimní destinací. Tato spolková země ovšem nabízí vyžití všem návštěvníkům i v druhé půlce roku. Loňská letní sezóna navíc patřila mezi ty nejsilnější vůbec. Letos mohou dovolenkáři dobít ztracenou energii přesně podle svého gusta - v termálních pramenech, na horách nebo u sklenky dobrého vína.

Foto: Tom Lamm/Steiermark Tourismus

Oblíbenou atrakcí je pěší túra od Ledovce k vínu.

Článek

Novinkou letošní letní sezóny je vyhledávač Zelená energie Štýrska, kde si mohou zájemci personalizovat dovolenou přesně podle sebe. Na výběr je ze tří prostředí — termálních lázní, hor, luk a jezer nebo vinic a zahrad. Posléze si stačí zvolit konkrétní aktivity, které chtějí turisté dělat, navíc pod dohledem zkušených průvodců či instruktorů. Spektrum nabídek je široké, vybrat si lze například z osmidenní duchovní pouti, cesty k silovým či energetickým místům nebo pobytu mezi vinicemi s degustací i lekcemi jógy.

Foto: Tom Lamm/Steiermark Tourismus

Túry přes hory, louky a kolem jezer, jsou jednou z nabídek Zelené energie Štýrska.

Na své si ovšem přijdou i ti, kteří preferují dovolenou spíše po vlastní ose než v rámci připravených balíčků. Štýrsko je rájem pěší turistiky, cykloturistiky, ale například i vodních sportů, třeba raftingu či kanoistiky. Čím dál větší zájem je také o lezení na via ferratách.

Loňský rok padl rekord

Ve štýrských regionech mohou jedinci i rodiny využít slevových karet, které mnohdy značně ušetří prázdninový rozpočet. Jednou z nich je Sommercard, kterou hosté obdrží ve více než 1000 vybraných ubytovacích zařízeních a během celého pobytu ji lze uplatnit na lanovky, vstupy do muzeí či veřejnou dopravu v regionu Schladming-Dachstein. Novinkou pro rok 2017 je pak nabídka tandemových seskoků padákem.

Foto: Tom Lamm/Steiermark Tourismus

Ve Štýrsku není nouze o romantické výhledy.

Štýrsko loni zažilo rekordní letní sezónu. Do spolkové země dorazilo 2,32 miliónu hostů, z čehož Češi tvořili více než 43 000, jak uvádí oficiální tisková zpráva. Nejoblíbenějšími atrakcemi byly turistická stezka Od ledovce k vínu, cyklistický okruh Weinlad Steiermark nebo ledovec Dachstein, který patří ke třem nejnavštěvovanějším výletním cílům v Rakousku.

Reklama

Výběr článků

Načítám