Hlavní obsah

Nejdelší zipline na Filipínách vede nad zelenou džunglí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipíny tradičně patří spíše k odpočinkovým destinacím. Ale dá se na nich podnikat i ledajaké dobrodružství. V zábavním parku Hoyohoy Highland protkává oblohu nejdelší ziplinová dráha v jihovýchodní Asii. Kromě adrenalinu ale nabízí také pohled na krásně zvlněnou kopcovitou krajinu s džunglí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Filipínách můžete sjet nejdelší zipline dráhu v jihovýchodní AsiiVideo: AP

 
Článek

Dráhy jsou v parku celkem dvě, ta delší měří přes 1250 metrů, což z ní dělá nejen nejdelší zipline na Filipínách, ale také v jihovýchodní Asii. Svého času byla vůbec nejdelší, než ji vystřídala loni v létě dráha, kterou otevřeli v Kazachstánu. Ta tu filipínskou předběhla o celé dva kilometry. [celá zpráva]

Na druhou stranu, filipínský zipline se může zase pochlubit dechberoucím výhledem na zelené kopce porostlé bujnou vegetací. „Když jsme dorazili na výlet na Filipíny, slyšeli jsme, že se tu někde nachází vskutku masivní dráha. Nevěřil jsem, že to bude tak velká zábava,“ napsal na internet muž, který z celé jízdy pořídil také videozáznam.

V parku je možné se taky rovnou ubytovat, Hoyohoy Highland nabízí odlišnou stránku, než kterou prožijí turisté u průzračného filipínského moře. Oblast je vhodná na delší výšlapy a procházky, nachází se tam i mnoho vyhlídek do krajiny. Rezort se nachází nedaleko města Tangub, ve kterém stojí osvětlené repliky známých staveb — Eiffelovy věže nebo chrámu Vasila Blaženého z ruského Rudého náměstí.

Anketa

Vyzkoušeli jste někdy zipline?
Ano
21,4 %
Zatím ne, ale láká mě to
47,2 %
Ne, ani to neplánuji
31,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1648 čtenářů.

Co je zipline?

Základem adrenalinové aktivity jménem zipline je ocelové lano napnuté nad údolím nebo obecně mezi dvěma body. Po něm se odvážlivci svezou pomocí postroje, který tvoří kladka a lezecký úvaz, a při jízdě vzduchem si užívají výhled na okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám