Hlavní obsah

Tyrolské ledovce lákají na futurismus i lanovky s wi-fi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařská oblast Tyrolsko v Rakousku chystá na letošní sezónu mnoho novinek. Mezi hlavní taháky letos patří především designové lanovky, z nichž mnohé budou opatřeny wi-fi, nebo futuristické stavby na vrcholech pěti ledovců.

Foto: Daniel Zangerl, Pitztaler Gletscherbahn

Na ledovci Pitztal je lákadlem nejvýše položená kavárna v Rakousku.

Článek

Nová lanovka letos vyjede například na ledovec Sölden. Giggijochbahn, která existuje už od roku 1998, bude nahrazena moderní desetimístnými kabinkami s wi-fi. Díky přepravní kapacitě 4500 osob za hodinu se jedná o nejvýkonnější lanovku na světě.

Mimoto dostanou obě stanice nové budovy — stojí za nimi stejní architekti jako za restaurací ice Q na vrcholu ledovce, která se objevila v poslední bondovce Spectre.

Foto: Bergbahnen Sölden - Ötztal Tourismus

Vizualizace úpatní stanice lanovky na Sölden.

Nová lanovka povede i na stubaiský ledovec a poprvé se rozjede už 22. října. Jedná se o nejdelší tříkabelovou lanovku v Alpách a nabídne také bezplatnou wi-fi. [celá zpráva]

Všude s jedním skipasem

Lyžaře má přitáhnout i moderní futuristická architektura. Lákadlem nejvyššího tyrolského ledovce Pitztal, kde lanovka návštěvníky vyveze do 3340 metrů nad mořem, je nejvýše položená rakouská kavárna. Zahájení sezóny zde proběhne už příští pondělí a potrvá celý týden.

Na všech pěti tyrolských ledovcích (Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubai, Hintertux) mohou návštěvníci využít desetidenní skipas White 5, který jim umožní užít si od 1. října do 15. května libovolné sjezdovky v celé oblasti. Jeho cena vyjde na 379 eur, v přepočtu na zhruba 10 000 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám