Hlavní obsah

Zoo Brno čeká na Štědrý den hojnou návštěvnost. Nabídne vánoční krmení zvířat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská zoo uspořádá na Štědrý den vánoční krmení zvířat, na které by mohlo dorazit podle hrubých odhadů až 2000 diváků. Jde o komentované prohlídky zahrady, jež patří k jejím nejoblíbenějším akcím. Diváky čeká například výklad o tygrech, šimpanzích, lachtanech a papoušcích. Některé z příchozích chovatelé vyzvou, aby s krmením zvířat pomohli, uvedla mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Jedni ze zvířecích obyvatel Zoo Brno

Článek

Zoo chová 800 zvířat zhruba 200 živočišných druhů. Letos do ní zavítalo přes 260 000 lidí. Ve srovnání s loňskem se návštěvnost mírně snížila. Štědrodenní akce ale zahradě vylepší letošní statistiku návštěvnosti.

„Lidé se bezesporu budou nejvíce ptát na náš nejnovější přírůstek, což je mládě ledního medvěda. To je ale zatím v porodním boxu s matkou," doplnila mluvčí. Přesto chovatelé příchozím alespoň poradí, kde si na webových stránkách zahrady mohou najít přímý přenos z porodního boxu. Medvídě bude ve venkovní expozici patrně až příští rok v březnu.

Při štědrodenním krmení si lachtani pochutnají na speciální vánoční porci ryb. Tygři dostanou porci masa zabalenou jako dárek. Šimpanzům nadělí chovatelé banány a trsy hroznů. Informace o tom, u kterých expozic se krmení koná, dostanou příchozí na vstupu do zoo. Akce začne v 9:30 a skončí ve 14:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám