Hlavní obsah

Mladé Čechy dovolená na Slovensku příliš neláká

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladší generace Čechů už nemá natolik blízký vztah ke Slovensku jako ty předchozí. Při hodnocení loňské návštěvnosti slovenské metropole to konstatoval šéf bratislavské organizace cestovního ruchu František Stano.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislavský hrad, symbol slovenské metropole.

Článek

„Zatím nám ještě turisté z České republiky přibývají, ale zůstávají u nás kratší dobu,“ upozornil Stano. Mladým Čechům způsobuje stále větší problémy slovenština. „Nová generace už nemá žádný vztah ke společné historii. Pokud se nezačneme o tuto novou generaci nějakým způsobem starat, tak nám český trh, který je nejdůležitější z hlediska počtu, začne postupně rapidně klesat. Nejtěžší výzvou je pochopit, čím bychom mohli oslovit českého turistu nové generace,“ uvedl na tiskové konferenci Stano.

Mladší generace českých turistů je jazykově dobře vybavena, a proto s oblibou navštěvuje jiné země světa než Slovensko. Starší generaci slovenština nezpůsobuje potíže a pravděpodobně i kvůli menší znalosti jiných jazyků se na Slovensko stále rádi vrací.

Češi jsou nadále nejpočetnější zahraniční klientelou na Slovensku. Na Slovensku se loni ubytovalo 493 tisíc Čechů. Tři z deseti hostů ubytovaných ve slovenských hotelích byli Češi. Do Bratislavy loni přijelo 87 tisíc Čechů. Nejvíc Čechů již tradičně mířilo do Vysokých Tater.

Reklama

Související články

Nejhlučnější metropolí Evropy je Bratislava

Pokud byste tipovali, že pochybné prvenství nejhlučnější metropole Evropy náleží například vitálnímu Římu nebo Madridu, byli byste na omylu. Experti Evropské...

Za vstup do Vysokých Tater se platit nebude

Za vstup do Tatranského národního parku (TANAP) ani do jiných národních parků se platit nebude. „Není to možné technicky a není to možné ani na základě...

Na Slovensku opět frčí dovolené ROH

Na první pohled to vypadá tak, že v hotelu Morava v Tatranské Lomnici vymysleli stroj času. Iluze návratu do minulosti je dokonalá: hotel vyzdobený prapory...

Výběr článků

Načítám