Hlavní obsah

Jediné italské muzeum voskových figurín vystaví sochu papeže Františka

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum voskových figurín v srdci italského Říma rozšíří v neděli svoji expozici o sochu hlavy katolické církve, papeže Františka. Trojice zručných umělců na figuríně pracovala dva měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Canini, ředitel římského muzea voskových figurín, které založil jeho dědeček už v roce 1958. Poslední úpravy sochy papeže Františka.

Článek

Celkem sedm kilogramů hlíny a obdobné množství silikonu použili tvůrci sochy papeže Františka. Ta bude na konci tohoto týdne vystavena v jediném italském muzeu voskových figurín, kterým je Museo delle Cere sídlící v centru Říma.

Zajímavost: Sochu papeže Františka letos vystavilo také madridské muzeum voskových figurín.

Papežovu tvář měl na starost sochař Otello Scatolini, který svůj úkol splnil za pouhé dva dny. Možná mu pomohly předchozí zkušenosti. Scatolini totiž spoluvytvářel také voskovou figurínu papeže Jana Pavla II.

Foto: Profimedia.cz

Papež František jako živý

Nová socha, v pořadí pětasedmdesátá, v neděli doplní sbírku, ve které je například voskový dvojník Baracka Obamy, Winstona Churchilla nebo Franklina D. Roosevelta. Stejně tak na návštěvníky v expozici čeká Dante Alighieri a mnoho dalších.

TIP: Turisté si mohou působivou muzejní expozici projít denně mezi 9. a 21. hod. Plné vstupné stojí devět eur (zhruba 250 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám