Hlavní obsah

Historický palác v Paříži se proměnil v letní kino

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Palais neboli Velký palác v Paříži se na chvíli proměnil ve stylové kino. Prosklená střecha jako by simulovala širé nebe. Návštěvníci pod ní sedí v autech se skleničkou šampaňského i na matracích rozložených na podlaze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kino ve více než sto let starém paláci Grand Palais v Paříži láká filmové nadšenceVideo: Reuters

 
Článek

Začátkem minulého týdne se do více než 100 let starého Grand Palais ve francouzské metropoli nastěhovalo Cinema Paradiso, tedy kino Ráj. Na programu má kultovní filmy, jakými jsou třeba Pomáda, Psycho, Hříšný tanec nebo Pulp Fiction.

Foto: Profimedia.cz

Historická budova Grand Palais ve francouzské metropoli se proměnila v letní kino. Ovšem zastřešené

Filmoví fandové, kteří Cinema Paradiso navštíví, si mohou vybrat, zda se posadí jako v letním kině za volant některého z přistavených aut nebo si udělají pohodlí na červených matracích rozmístěných po podlaze. K dispozici jsou jim také řady pohodlných sedadel a rozkládacích lehátek.

Foto: Profimedia.cz

V prostorách Grand Palais v Paříži se často usídlují putovní výstavy

Zajímavost: Návštěva Grand Palais, využití některých atrakcí a zhlédnutí filmu z interiéru jednoho ze zaparkovaných aut vyjde na 39 eur (okolo 1000 korun). V ceně je i sklenička šampaňského.

V rámci projektu Cinema Paradiso jsou v Grand Palais rozmístěné také retro herní automaty a prostor kluziště se změnil v taneční parket, na němž návštěvníky roztančí disko rytmy. Zábavný program skončí v pátek 21. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám