Hlavní obsah

Jezero Bajkal znělo ledovou symfonií

Novinky, vps

Skupina hudebníků z ruského Irkutsku, která si říká Ethnobeat, přišla na to, že z ledových struktur na jezeře Bajkal lze vyloudit zajímavé zvuky. Objev přitom učinil zcela náhodou bubeník skupiny, když jeho manželka během výletu spadla na led a ozval se zvláštní zvuk. K nahrávce už pak zbýval jen kousek.

BEZ KOMENTÁŘE: Hudebníci hrají na zamrzlý Bajkal

 
Článek

Po pádu manželky na led se místo klasického zadunění ozval zvláštní tón. Bubeník proto začal kusy ledu okamžitě zkoumat. Dotýkal se jich a bouchal na ně, výsledek nahrál na svůj mobilní telefon.

Po návratu do Irkutsku ho předvedl svým kolegům ze skupiny a zeptal se jich, zda by se nechtěli vydat zpět na to samé místo a společně nahrát „ledové bubnování“. I přes šestihodinovou jízdu všichni okamžitě souhlasili.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

„Vidíte, jak se vaše ruka dotýká ledu, slyšíte ten zvuk, ale vaše mysl nechápe, že tak úžasně čistý zvuk může vzniknout z ledu,“ uvedla pro Siberian Times Natalya Vlasevskajová, manažerka skupiny.

Skupina svým počinem podle svých slov inspirovala i další nadšence, kteří se teď na Bajkal chtějí vydat také. Hrát na led však na nejstarším a nejhlubším jezeře na Zemi nelze všude, muzikantům se to povedlo pouze v místech, kde vrstva ledu není tak silná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám