Hlavní obsah

Otec dětem postavil jednoduchý a přitom pěkný bazén

V horkých dnech přijde osvěžení v bazénu vhod každému. Toho si byl dobře vědom i otec tří malých dětí z čínského města Chang-čou. Muž jménem Jü tak pro své potomky postavil jednoduchý bazén jen s využitím základního materiálu získaného z okolní přírody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otec postavil dětem z bambusu bazénVideo: Reuters

 
Článek

Zábavu a osvěžení do horkých dnů v podobě bazénu ukrytého pod slunečníkem vymyslel pro své děti muž z provincie Če-ťiang na jihovýchodě Číny.

Jeho původním plánem bylo vzít děti na některé z místních koupališť, ovšem od tohoto záměru jej nakonec odradily předlouhé fronty a také nepříliš dobré hygienické podmínky veřejných bazénů. Proto se rozhodl raději postavit bazén vlastní, na terase za domem.

Vzhledem k tomu, že tam má vybetonovanou terasu, byla nejschůdnějším řešením jednoduchá varianta nadzemního bazénu.

Jako základní stavební materiál zvolil kmeny (či přesněji stébla) bambusu. Ty nařezal tak, aby mohl vytvořit kostru o půdorysu 3 x 2 metry s výškou 0,8 m. Kmeny v rozích překřížil, čímž mezi nimi vznikly mezery.

Na stavbě bazénu se podílela celá rodina. Na jeho místě býval prasečí chlívek

Tipy a trendy

Další části bambusu proto nařezal nejprve na kusy o délce shodující se s výškou kostry, poté je ještě rozřezal podélně. Tím si vytvořil „prkna“, jimiž celou kostru z vnitřní strany obložil.

Vzniklou ohrádku zakryl z vnitřní strany a shora textiliemi a na dno položil žíněnku, aby vytvořil měkčí dno a zároveň i izolační vrstvu. Nakonec bazén vyložil silným igelitem a napustil jej vodou.

Anketa

Troufli byste si také na stavbu bazénu?
Ano, bez problémů.
57,7 %
Už jsme jej postavili.
9 %
Možná, po pečlivém nastudování postupu anebo s pomocí někoho dalšího...
14,2 %
Raději ne...
19,1 %
Celkem hlasovalo 4424 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám