Hlavní obsah

Čím naštvat dodavatele vody? Úspornou tlakovou myčkou

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je za námi a na řadu přicházejí podzimní plískanice. Doba, kterou mnozí z nás těžko snášejí mimo jiné proto, že je všude kolem spousta nepořádku, listí a všelijaké špíny.

Foto: Mountfield

Tenký paprsek tryskající vody si dokáže poradit i se zažranou špínu.

Článek

Třeba v podobě špinavých map, které se během léta vyrojily na zahradních chodnících nebo terasách. A na plotech, garážových vratech či fasádách rodinných domů by se dalo leckde spočítat, kolik náklaďáků projelo kolem a poslalo na ně kilogramy bahnitých „pozdravů“. Co teď s tím?

Znalci radí pořídit si domácí tlakovou myčku. Pravdou je, že si tahle dokonalá zbraň proti venkovní špíně v poslední době neohroženě razí cestu k tisícům tuzemských majitelů rodinných domů, chat a chalup. A oprávněně.

„Práce s tímto přenosným elektrickým zařízením je velmi jednoduchá. A výsledek je okamžitý,“ říká specialista Rostislav Zelenský. Je prý až uhrančivé sledovat, jak celkem nenápadný tenký paprsek tryskající vody dokáže čerstvou i léty zažranou špínu doslova odstřelit. Navíc, k nemalé radosti vaší vodárenské společnosti můžete s tlakovou myčkou dlouhodobě šetřit domácí výdaje za vodné a stočné.

„Oproti obyčejné zahradní hadici ušetříte při čistění vysokým tlakem až osmdesát procent vody. A to už se dá v rodinném rozpočtu docela poznat,“ říká Zelenský. A dodává, že využití tlakových myček výrazně znásobuje rozličné příslušenství, které se ke každé myčce dá pořídit.

Patří mezi ně například rotační a mycí kartáče, rotační tryska, pískovací souprava na tryskání povrchů, nebo zahnutá koncovka. Díky nim snadno a rychle dostanete například spadané listí a další špínu ze všech možných zákoutí u domu. Umožní vám rychle a dokonale umyt auto i jeho podvozek, jízdní kola i zahradní nebo stavební nářadí. Není také od věci propláchnout před nadcházející zimou střešní okapy, k tomu dobře poslouží zahnutá tryska.

Reklama

Související články

Když se řekne drtič a štěpkovač

Demolovat, přemáhat (nepřítele) nebo ničit – i taková jsou synonyma pro slovo „drtit“. A takhle nekompromisně si se zahradním odpadem umí rázně poradit...

Výběr článků

Načítám