Hlavní obsah

Strunou k dokonalému trávníku

Novinky, Dana Novotná

Také byste chtěli mít dokonale střižený a upravený trávník i v těch nejzapadlejších koutech zahrady? Vadí vám neupravený pažit v místech, kam se tradiční sekací technika nedostane? Potom máte v podstatě dvě možnosti: 1) smířit se s tím, 2) pořídit si strunovou sekačku.

Foto: Mountfield

Díky strunovým sekačkám bude váš trávník dokonale zastřižen i v těch nejméně přístupných místech.

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Díky těmto strojům se už nebudete muset složitě proplétat mezi keři, natahovat se, namáhat nebo přemísťovat některé předměty jako např. zahradní nábytek aj.

„Strunovou sekačku lze využít prakticky na každé zahradě u rodinného domu. Vždycky se totiž najde nějaké to zákoutí, kde oceníte nízkou hmotnost a široké možnosti polohování stroje,“ říká František Turek, odborník na sekací techniku z Mountfieldu.

Foto: WOLF-Garten

Zkracování trávy podél schodů, obrubníků nebo zdí – práce pro strunovou sekačku

Výbava „strunovek“ může zahrnovat opěrné kolečko pro vedení strunové hlavy při ořezávání okrajů trávníku např. podél obrubníku, kloubovou a otočnou strunovou hlavu pro práci v těžko přístupných místech, výškově nastavitelnou rukojeť podle individuálních potřeb, pojezdová kolečka pro maximální komfort při práci a mnoho dalších prvků.

„Na trhu se můžete setkat s modely elektrickými a akumulátorovými. Prvně zmiňované stroje jsou u nás běžné, nicméně akumulátorové modely si získávají stále větší oblibu,“ doplňuje Turek.

Aku „strunovky“ bodují především tím, že ke svému provozu nevyžadují přívod elektrické energie, přičemž u dnešních moderních strojů není na místě obava z nedostatečné kapacity baterií. Nejlepší modely s lithium-iontovými akumulátory zvládnou i 40minutovou práci na jedno nabití, což je i pro větší zahradu naprosto dostačující.

Foto: Archiv

Výhodou aku modelů je nezávislost na přívodním kabelu elektrické energie.

Elektrické i aku strunové sekačky se vyznačují tichým chodem, minimálními vibracemi a nízkými provozními náklady. V posledních letech se výrobci snaží maximálně akcentovat uživatelský komfort a správnou ergonomii. To je u tohoto typu zahradní techniky velmi důležité. „Strunovka“ zkrátka musí dobře padnout do ruky, v jiném případě by byla práce zbytečným trápením. Při výběru konkrétního stroje může sehrát podstatnou úlohu také vzhled – i v této oblasti jsou výrobci důslední a usilují o co nejširší designovou paletu modelů, z níž si může každý vybrat podle vlastního vkusu.

Reklama

Související články

Stroj, bez něhož by to nešlo

Přichází večer. Vypínáte motor. Sesedáte. Během okamžiku vám hlavou proběhne uplynulý den: nejdříve bylo třeba postarat se o trávník – sekání, provzdušňování,...

Výběr článků

Načítám