Hlavní obsah

Uhlově černá barva se vrací jako trend do minimalistických kuchyní

Novinky, tnk

Ne všichni se v interiéru touží obklopovat příliš pozitivními nebo jemnými barvami. Někteří mají prostě radši strohost a funkčnost. Právě ti možná ocení vracející se trend černých doplňků do kuchyní. Dobře se totiž hodí k hodně minimalistickému stylu bez zbytečných ozdob a dekorací.

Foto: Balvi Gifts, Beaumonde, Red Candy, Garden Trading

Tmavé kousky kombinujete ideálně se světlými. Vhodná je bílá nebo jasná žlutá.

Článek

Pokud se rozhodnete uplatnit v kuchyni větší množství objektů v černé barvě, vězte, že kuchyň může působit smutným dojmem. Černá barva v naší kultuře symbolizuje smutek, smrt a zločin.

To ale můžete změnit, když černou zkombinujete s leskem, který jí dodá jiný rozměr, a také s větším množstvím světlých barev. Prostor pak bude působit elegantně a noblesně, ale ne depresivně.

Foto: VG New Trend

Stolování s prvky černé barvy je nadčasové a působní luxusně.

Tmavé kousky svým vzhledem připomínají trochu siluety nebo stíny, volte je proto spíš do větších a prostornějších kuchyní. V menších mohou prostor opticky zmenšovat, což nebývá žádoucí.

Foto: CaosCreo, Excelsa, Einrichten design, Smeg

Černé kousky do kuchyně se hodí hlavně do pánských domácností.

Prvky v uhlově černé barvě jsou tak trochu designovým výstřelkem, který ocení spíš mladší generace. Rozhodně se nehodí do interiérů zařízených v klasickém, koloniálním nebo v něžném Provence stylu.

Foto: Excelsa, Red Candy

Černá barva působí elegantně a sofistikovaně.

Černý nábytek a doplňky do jídelen a kuchyní naopak zapadnou do uměřených minimalistických interiérů a také do prostor zařízených v trendy brutalistním stylu. Tomu vévodí surové materiály, jako je beton nebo ocel a právě i drsnější kousky, které rozhodně nepůsobí vtíravě líbivým dojmem.

Foto: Nedgis

Černá je dnes v kuchyních oblíbenější než kdy dřív.

Ti, kdo chtějí být trendy, mohou tmavé kousky kombinovat s carrarským mramorem, mědí anebo sametem, tedy s materiály, které jsou aktuálně v kurzu. Takový interiér pak bude působit sofistikovaně a nadčasově.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám