Hlavní obsah

Tipy, jak si udržet v kanceláři zeleň i s minimem snahy

Pokud patříte mezi jedince, kteří v kanceláři tráví zásadní část svého života a chcete, aby i s minimem úsilí působila příjemným a svěžím dojmem, pak možná oceníte tipy na to, jak si ji zútulnit s pomocí rostlinných dekorací. Některé z nich vyžadují opravdu minimální úsilí.

Foto: Profimedia.cz

Součástí rámu je i praktická lampa v jeho horní části.

Článek

Lidé, kteří celý den sedí před obrazovkou počítače, mohou nyní do svého pracovního prostoru vnést kousek zahrady. Nová nápaditá rostlinná dekorace umožňuje pěstovat kolem obrazovky liány, které dodají pracovnímu prostředí na zajímavosti.

Liány v monitoru nesou název Monitree a rostou v akrylovém květináči ve tvaru trubky, který se vejde kolem obrazovky o velikosti 24 až 27 palců (cca 61 až 69 cm). Tento zajímavý kousek by se měl brzy dostat do masové výroby.

Foto: Profimedia.cz

Rostlina se zavlažuje z boku, kde je otvor pro zalévání.

Rám je vybaven praktickými větracími otvory a LED lampou tak, aby bylo zajištěno, že rostliny dostanou dostatek světla. Rostlina se zalévá pomocí injekční stříkačky s odměrkou, aby bylo vidět, kolik vody dostává.

Dobrým tipem pro ty, kdo si chtějí užít trochu více zeleně v kanceláři, jsou i zavlažovače, které udrží rostliny naživu i tehdy, pokud je třeba odjet na dovolenou a nechat rostlinu nějaký čas bez závlahy.

Řada z nich má i stylové tvary, které pobaví. Prim hrají houby, talíře UFO nebo mrkve.

Foto: Top Drawer, Yellow Octopus

Vsadit můžete i na řasy v lahvích nebo na zavlažovače do květináčů.

Ti, kdo o rostliny nechtějí pečovat, mohou volit umělé varianty. Velkým trendem jsou zejména rostlinné světelné řetězy, které kancelářský interiér ozvláštní i v noci.

Foto: Lights4fun

Vhodnou alternativou jsou i umělé rostliny s LED osvětlením.

Pokud byste rádi proměnili svůj klasický pracovní kout v nevšední přírodní oázu, máme pro vás tipy, jak na to. Právě rostliny a zeleň obecně v tom bezpochyby hrají zásadní roli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám