Hlavní obsah

I zátky na víno mohou mít hravý a nápaditý design, který pobaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete, aby bylo vaše stolování originální a neotřelé, pak zkuste zakomponovat i zátky v netypických tvarech. Využijete je na láhve od vína i jakékoliv jiné s užším hrdlem. Prim budou hrát hlavně motivy zvířat, které bezesporu zpestří jinak nudné tabule.

Foto: Annabel James, Yellow Octopus

Zátky s motivy zvířat oživí klasické podávání vína.

Článek

Pokud chcete, aby vaši hosté na večeři u vás nezapomněli, pak se vyplatí volit kousky, které jsou neokoukané, originální a hravé. Takovými jsou například i zátky ve tvaru zvířat, které dodají stolování šmrnc.

Foto: Ella James, At Home In The Country

Zátky můžete užít i na likéry a pálenky.

Vyplatí se volit výraznější kousky, které rozhodně zaujmou už na první pohled. Prim hraje výrazná barevnost a použití metalických prvků, které jsou v poslední době hodně trendy.

Foto: Red Candy

Hravé zátky se mohou stát i designovou dominantou slavnostních tabulí.

Ti, kdo chtějí jít co nejvíc s dobou, mohou vsadit na stolování v přírodním duchu a v jídelnách uplatnit i podnosy z přírodních materiálů nebo s rostlinnými motivy. Ty se skvěle hodí k trendy boho stylu.

K němu dobře ladí i dřevo, korek, mramor, proutí, bambus nebo rákos. I zátky se zvířecími motivy v uměřené barevnosti do tohoto stylu dobře zapadnou.

Foto: Cream Cornwall, Cream Cornwall, Annabel James

Zvířecí motivy pobaví a zpestří stolování.

Pokud chcete stolování doladit nějakým zajímavým rostlinným motivem nebo dekorací, pak volte eukalyptus neboli česky blahovičník. Ten je aktuálně hodně v kurzu a krášlí nejen běžné stolování, ale i svatební tabule.

Foto: Yellow Octopus, Westminster Abbey Shop

Zátky na víno ve tvaru královen nebo královských korun dodají stolování na noblese.

Pokud patříte mezi fandy krásného interiérového designu, pak nezapomeňte na slavnostní tabuli přizvat také svíčky. Díky nim dostane stolování romantického ducha. O kvalitní svíčky je ale třeba pečovat.

Anketa

Zaujal vás nápad používání zajímavých zátek?
Ano, to je dobrý nápad!
49,2 %
Ano, ale u nás by se neužily. My hned všechno vypijeme.
17,9 %
Ani ne, už je používáme.
5,7 %
Ne, podle mě je to k ničemu.
27,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 246 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám