Hlavní obsah

Retro kousky v interiéru nepřehlédnete

Právo, Sylva Svobodová

Profesionálně zrenovovaný čalouněný nábytek z 50. a 60. let, to je pravý úlovek do interiéru! Stane se dominantním kouskem, který nikdo hned tak nepřehlédne. Zvláště když dostane atypickou potahovou látku.

Foto: La Natura (3x)

Stylové křeslo Madeleine-millet, velikost 75 x 73 x 55 cm, potahová látka na dotek příjemný len, cena 13 720 Kč.

Článek

Nábytek v bruselském stylu (název získal po úspěchu československé expozice na EXPO 58 v Bruselu a stal se legendou) stejně jako křesla od designéra Jindřicha Halabaly – to jsou kousky z obýváků našich babiček a prababiček.

Dnes se objevují v designových kavárnách, ale i v obytných prostorech. Jsou znakem dobrého vkusu a časem prověřené kvality.

Foto: La Natura

Křeslo Amelia má extra široký sedák ve výšce 45 cm, v bytě ho lze přesunovat na mosazných kolečkách. Cena 21 000 Kč.

Foto: Triant

Jednoduchý stolek a židle Pitch, které směle nahradí klubová křesílka. Jsou měkké, pohodlné, subtilní a nápaditě prošité. Velikost 45 x 56 x 81 cm, cena od 5657 Kč.

Milujeme ale i kouzlo útulného domova, jež reprezentuje anglický styl. Sofa a křesla mají kvalitní potahové látky s dekorem jemného proužku či kostky, nechybějí opěrky a široké sedáky.

Foto: La Natura

Jemný proužek a kostka patří k anglickému stylu. Křeslo Williamewan je velmi pohodlné, potah vlna. Rozměry 75 x 83 x 86 cm, cena 26 190 Kč.

Foto: Boknas

Pohodlné kožené křeslo a knihovna na dosah ruky, to je ráj pro knihomoly. Nábytek lze seskládat do sestav různých velikostí, materiál březové dřevo.

K evergreenům patří ušáky s opěrkami hlavy i po stranách, takže se v nich dá v klidu zdřímnout. Dědí se často z generace na generaci, mají mohutnou kostru a vyžadují volný prostor.

Sluší jim místo v blízkosti knihovny, v obývacím pokoji pod stojací lampou nebo u krbu.

Foto: Fler

Československé retro se cení, původní originály designéři s citem renovují. Zde křesla ze 60. let. Cena 9000 Kč/kus.

Foto: Fler

Navrat ušáků je tady! Jsou krásné, komfortní a pohodlné. Můžeme v nich číst, plést v zimě svetry, odpočívat. Opět 60. léta, po profesionální renovaci, cena 14 985 Kč.

Foto: Fler

Skořepinové křeslo s názvem Brusle je legendou.Nábytek po kompletní renovaci, cena 14 430 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám