Hlavní obsah

Ptačí hotely jsou zmenšenou luxusní architekturou pro létající šlechtu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ptačí "budky" v rozměrech pravého ptačího hotelu vytváří pan John Looser, který má v invalidním důchodu dost času na to, aby se touto příjemnou prací bavil. Není jediný, luxusní komfort létajícím tvorům nabízí i řada jiných kutilů. Některé jejich práce stojí za pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Autor architektury pro ptačí obyvatele vytváří podobné si stavby v různých barevných provedeních.

Článek

Snaha připodobnit zvířata k lidem je stará jako lidstvo samo. Řada milovníků zvířat se do svých létavých oblíbenců dovede vcítit natolik, že jim nabízí často i lepší bydlení než dopřává sobě.

Takovým příkladem je i John Looser, který se rozhodl vytvářet opravdu pozoruhodné ptačí budky.

Foto: Profimedia.cz

Budka má řadu vestavěných bidýlek.

Působivé stavby pro ptačí obyvatele Looser navrhuje v mnoha různých stylech a velikostech. Jeho realizace jsou stvořeny ze starého vysušeného dřeva. Každou budku staví cca týden. Jde o zajímavé truhlářské výrobky, které rozhodně esteticky okrášlí své okolí.

Foto: Profimedia.cz

Budky jsou stvořeny z odolného a dobře proschlého dřeva.

Ptačí sídla navrhuje Looser i ve velkých rozměrech odpovídajících domku na hraní pro děti. Staví je pro své zákazníky do rozlehlých zahrad před okna domů, aby si mohli užívat pohled na celé ptačí hejno příležitostných obyvatel staveb.

Foto: Profimedia.cz

Budky mají rozměry malých domků na hraní pro děti.

Pro řadu návrhů i ostatních výrobců je typická snaha kopírovat zámeckou architekturu. Pokud jde ale o příliš křiklavé a přezdobené budky, mohou pak v zahradě působit kýčovitě.

Zajímavým počinem je ale určitě návrh Angličana Davida Robertse, který zauvažoval nad možností zprovoznění hotelu pro slepice. Kuřecí hotel provozuje v Anglii s adresou Boskenwyn, Helston. Tento podnik byl zřízen pro fandy ekologie a biovýrobků.

Foto: Profimedia.cz

Architektura pro chudší nelétavé ptačí obyvatele.

Antropomorfizace jde u řady podnikatelů opravdu daleko. Do ptačích hotelů se tak servírují i dorty, zákusky či pizza ze zrní.

Zřizování ptačích budek ve šlechtickém stylu s královským servisem je poutavou hrou pro dospělé, prostřednictvím které si mohou realizovat svá vlastní přání, jež se jim ve skutečnosti ne a ne vyplnit.

Reklama

Související témata:

Související články

Ptačí budky na zahradě

Ve volné přírodě si ptáci s budováním hnízda poradí sami. Aby mohli mladé bezpečně vyvést i v zahradách, je třeba jim pomoci instalací ptačích budek.

Výběr článků

Načítám