Hlavní obsah

Otec během pandemie postavil společně s dcerou hobití domek uprostřed přírody

Novinky, Jana Nesvadbová

Uprostřed turecké přírody se otec a jeho dvanáctiletá dcera rozhodli strávit dobu izolace během koronavirové krize. Inspirováni nejprve filmovou a poté i knižní trilogií Pána prstenů, vybudovali si vlastní hobití domek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turek postavil pro dceru hobití domekVideo: Reuters

 
Článek

Učitel hudby Cemil Ceylan postavil v oblasti Yakakent v severoturecké provincii Samsun společně se svou dvanáctiletou dcerou Beste hobití domek. Není velký, má jenom pár metrů čtverečních, ale nechybí v něm to podstatné – vstupuje se do něj kruhovými dveřmi, je kde posedět a v chladných dnech ho lze vytopit díky krbu.

Stejně jako originální hobití nory, jak se správně hobitím příbytkům říká, jej shora překrývá okolní terén, tedy vyjádřeno dnešním jazykem, domek má zelenou střechu. Postavený je z kamene a cihel.

„Stavbu jsme začali kousek po kousku a dokončili jsme ji spolu s Beste,“ říká hrdý otec a jeho dcera dodává, že je stavba domku stála spoustu úsilí. Domek si postavili uprostřed přírody v lese a tráví v něm čas jen spolu a se svými mazlíčky.

Domek i s efektním bazénem si muž v džungli postavil takřka holýma rukama

Tipy a trendy

Vybudování příbytku Cemila napadlo jako skvělá aktivita pro dny koronavirové pandemie.

„Během pandemie jsme se izolovali v přírodě. Žili jsme daleko od lidí, a navíc jsme se učili poznávat hodnotu života v přírodě. Byli jsme tu a užívali si rostliny a půdu,“ pochvaluje si milovník přírody, dvaačtyřicetiletý Cemil. Právě skutečnost, že se mu podařilo takto názorným způsobem probudit lásku k přírodě a k životu v ní i u své dcery, mu je podle agentury Reuters největším potěšením.

„Jsem tu spokojená, když jsou školy zavřené,“ pochvaluje si Beste, která si v domku s kulatými červenými okny čte s otcem ze svých oblíbených knih.

Anketa

Četli jste trilogii Pán prstenů?
Ano, četl/a jsem to.
25,3 %
Ne, viděl/a jsem jen filmy.
33,3 %
Nečetl/a a ani neviděl/a jsem to.
38,8 %
Právě to čtu.
1,1 %
Hodlám si to přečíst.
1,5 %
Celkem hlasovalo 4744 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám