Hlavní obsah

Na stavbě bazénu se podílela celá rodina. Na jeho místě býval prasečí chlívek

Rodina z Filipín se rozhodla zlikvidovat starý prasečí chlívek. Zastřešený prostor se rozhodla využít ke svému užitku a zábavě - společnými silami na stejném místě vybudovala pěkný bazén.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prasečí chlívek rodina přebudovala na bazénVideo: Newsflare/ARK MEDIA , AP

 
Článek

Ačkoli to dnes tak rozhodně nevypadá, v místě, kde je nyní příjemně vyhlížející, zastřešený bazén býval chlívek pro prasata. Čtyřiadvacetiletá Gale Sharmaine Orinaová zaznamenala na svůj mobilní telefon všechnu práci, kterou si její rodina s proměnou dala. Z videa je dobře patrné, jak se do práce zapojili nejenom dospělí, ale ve stejné míře a se stejným úsilím i děti.

„Protože tady na Filipínách začíná léto, rozhodli jsme se proměnit náš starý prasečí chlívek na bazén. Již mnoho let se nepoužívá a donedávna tu bylo jezírko, proto už není cítit po prasatech. Místo jsme vyčistili, odstranili nábytek, a poté začali betonem vyplňovat mezery uvnitř i venku,” svěřila se pro agenturu AP.

Nerovnou podlahu rodina nejprve srovnala, a pak na ni položila dlaždice. Protože byly recyklované, bylo třeba je nejprve důkladně omýt a vyčistit pomocí silného proudu vody. Dlaždice nedoléhají k sobě natěsno, zůstaly mezi nimi několikacentimetrové rozestupy, vyplněné betonem. Po jeho zaschnutí celý vnitřní povrch bazénu ošetřili hydroizolačním nátěrem, pak opět další dva dny čekali, než zaschne i ten.

Domek i s efektním bazénem si muž v džungli postavil takřka holýma rukama

Tipy a trendy

Teprve pak mohli přistoupit k poslednímu kroku, jímž byl barevný nátěr. Rodina zvolila charakteristickou světle modrou barvu. Natírání byl úkon, do nějž se pustily především děti.

Modře jsou natřené nejenom vnější strany nového bazénu včetně sloupků, na nichž spočívá střecha z vlnitého plechu, ale také vnitřní stěny koupaliště a také široké spáry mezi dlažbou dna. Samotné dlaždice zůstaly ponechané v původní barvě.

„Čekali jsme skoro týden, než barva úplně zaschla a pak jsme začali s napouštěním vody. Když byl bazén hotový, vypustili jsme ho a od té doby vodu měníme každý týden,” říká Gale, která proměnu natáčela v období mezi 6. a 16. dubnem.

Anketa

Zvládla by vaše rodina takovou práci za deset dní?
Bez problémů. Umíme se dát dohromady a něco společně dokázat.
52 %
Asi ano.
11,7 %
Tak to vůbec netuším.
10,8 %
Spíš ne. Nemáme ve zvyku něco dělat společně.
8,4 %
Tak to ani náhodou! My bychom se u toho navzájem ještě pozabíjeli...
17,1 %
Celkem hlasovalo 3676 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám