Hlavní obsah

Moderní a svěží byt v městském stylu vyniká nevšedními detaily

Pro byt v nově postaveném bytovém objektu na okraji Prahy se Vladimír rozhodl kvůli pěknému prostředí, výborné dostupnosti do centra, ale i proto, že se nachází v blízkosti firmy, kde pracuje. S Yvettou ho však vnímají jako druhý domov.

Foto: www.modernibyt.cz

Optimisticky vyhlížející společenská zóna interiéru je vybavená sedací soupravou Tufty Time, křesílkem a židlemi Lazy, vše design Patricia Urquiola. Prostor příjemně a zároveň i účelně dotváří stojací lampa Tolomeo mega značky Artemide.

Článek

Vím, že vaše hlavní zázemí představuje dům na Šumavě. Co jste očekávali od tohoto bytu?

Yvetta: Moderní a svěží bydlení v Praze, které bude tvořit příjemné útočiště a bude uspokojovat naše potřeby, když se zde dvakrát třikrát v týdnu zdržíme.

Interiér a jeho vybavení jste si navrhli sami?

Yvetta: Ne. Vše měl na starosti náš designér, architekt Jan Padrnos. Samozřejmě se s Vláďou radili.

Foto: www.modernibyt.cz

Podlaha, tzv. průmyslová kantovka, je zhotovena z masivu – lakovaného palisandru. Kuchyňská linka je opatřena vestavnými spotřebiči značky AEG. Osvětluje ji stropní svítidlo Superstar značky Esedra.

Co bylo vaším úkolem?

Jan Padrnos: Protože dům na Šumavě je koncipovaný v rustikálním venkovském stylu, v pražském bytě si Vladimír s Yvettou přáli něco zcela jiného – městský styl, spíš minimalistické, ale útulné bydlení.

Bylo třeba byt nějak jinak dispozičně uspořádat?

Jan Padrnos: Ano, dispozici bytu jsme museli upravit, také jsme dodatečně budovali aspoň malé světlovody, dva pokoje totiž nemají okna, ale pouze světlíky.

Foto: www.modernibyt.cz

Živé barvy nechybí ani v pracovně. Základ však tvoří bílá barva nábytku a tmavá masivní podlaha z palisandru.

Byl jste nějak limitován například z hlediska volby materiálů?

Jan Padrnos: Ne, měl jsem volné ruce.

Co nesmělo bytu chybět?

Yvetta: Pro mě byl důležitý společenský obytný prostor, část bytu, kde se pohybuji nejčastěji. Oceňuji pohodlný gauč, kam mohu po práci usednout s časopisem nebo knihou, dostatek přirozeného světla, použité barvy i materiály. Také zajímavé a vhodně umístěné osvětlení, které výrazně přispívá k příjemné atmosféře. Vyhovuje mi otevřený prostor propojený s kuchyní, kde mám vše šikovně po ruce.

Foto: www.modernibyt.cz

Jednoduchou koupelnu v šedobílé kombinaci doplněné tmavou dýhou zdobí matné baterie z kolekce Axor Steel značky Hansgrohe. Stěny nejsou standardně obloženy keramickými obkládačkami, ale ošetřeny olejovanou stěrkou na cementové bázi Pandomo.

Jako celek to zde na mě působí jednoduše a svěže. Ráda se sem vracím, protože si tu odpočinu. Osobně mám nejraději místo na gauči pod lampou, to je mé místo jako pod sluncem.

Co se vám tu nejvíc líbí?

Yvetta: Líbí se mi tu všechno, ale hodně nadšená jsem také z koupelny. Je neobvyklá. Šedá stěrka na stěnách je originální. Působí jednoduše, ale přitom noblesně. Koupelnu opticky ještě víc zvětšuje velké zrcadlo. Stačí několik drobných dekorací, svíčky a vykouzlíte v ní neuvěřitelně útulné prostředí.

Foto: www.modernibyt.cz

Postel Aluminium bed značky MDF Italia s atraktivně dekorovaným čelem skvěle vyniká na sytě zeleném pozadí.

V ložnici se také cítím velmi příjemně. Potěšila mě precizní práce truhlářů, kteří bravurně zvládli výrobu a instalaci skříní navržených na míru.

Máte zajímavou postel, díky dekoru zcela nevšední, ta je také zhotovená na zakázku?

Yvetta: Ne, ta je koupená, motivy kytiček mě oslovily.

Je tu něco, co byste dnes udělali jinak?

Yvetta: Ano, do zádveří vstupního prostoru bytu bychom už nepoužili bílou cementovou stěrku, podlaha je tam hodně namáhaná a zmatněla. Ale to je detail. Myslím si, že náš byt je dokument o současné tendenci zařizování moderního interiéru s důrazem na design.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní mezonetový byt obložený dřevem

Dřevěné obklady si možná někteří pamatují z nevzhledných panelových bytů, kde byly kdysi trendem, nebo z oblíbených chat a chalup za městem. Romana a Pavel...

Výběr článků

Načítám