Hlavní obsah

Luxusní byty v podzemním bunkru jsou na prodej. Nabízejí naprostou izolaci

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dobách, kdy svět ohrožuje virová epidemie, se pozornost mnoha movitých lidí obrací k bydlení na samotě a v izolaci. Jednou z luxusních možností tohoto typu je bydlení v podzemním bunkru. Betonové stěny z tvrzené epoxidové pryskyřice jsou hodně široké a odolají i kritickým podmínkám. Ve velkém bunkrovém komplexu jsou nyní dvě jednotky na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Několikapodlažní bunkr obsahuje i prostory určené k naprosto nerušené relaxaci.

Článek

V nadstandardně zařízeném bunkru vzniklém z bývalé raketové základny v americkém Kansasu nechybí společenské místnosti, knihovny, bazén ani řada ložnic či posilovna.

V komplexu jsou podle serveru Mediadrumworld na prodej dvě obytné jednotky, celkem o velikosti 252 m², které jsou plně uzpůsobeny pro bydlení.

Komplex v roce 2008 proměnil na byty jejich současný majitel - americký inženýr Larry Hall. Prostor je zařízený tak, aby v něm lidé přežili apokalypsu. Obsahuje bar, kino, vířivku, a dokonce i střelnici. Nechybí rybí farmy a hydroponické zahrady, na kterých se pěstuje ovoce a zelenina.

Foto: Profimedia.cz

V ložnicích sice chybí denní světlo, ale zase nabídnou naprosté soukromí.

Historie stavby sahá až do roku 1960, kdy bylo vybudováno podzemní zařízení na ochranu mezikontinentálních balistických raket Atlas SM-65. Dnes už má stavba jiný účel a slouží jako netradiční objekt pro bydlení.

Foto: Profimedia.cz

V podzemí je oblíbenou činností četba knih nebo hra v šachy.

Ve stavbě mají obyvatelé pocit naprostého bezpečí. Jen ocelové a betonové dveře do bunkru váží neuvěřitelných osm tun. Nechybí zabezpečovací systémy ani filtrace vzduchu.

Raketové silo proměněné v luxusní rezidenci je na prodej za dva milióny dolarů

Tipy a trendy
Foto: Profimedia.cz

Vchod do apartmánů rozhodně nepůsobí domáckým dojmem.

V komplexu jsou nyní dvě jednotky na prodej. Menší se dvěma ložnicemi vyjde v přepočtu na 34 milionů Kč. Větší pak stojí v přepočtu 69 milionů Kč.

Anketa

Lákala by vás možnost bydlet v bunkru?
Ano, to by mohlo být praktické.
28,9 %
Možná, kdyby se k něčemu opravdu schylovalo.
13,6 %
Nevím. Je mi to jedno.
2,1 %
Asi spíš ne...
6,3 %
Ne, je to naprostý nesmysl.
49,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6713 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám