Hlavní obsah

Jídelní stůl rozkvetl do jara

Sylva Svobodová, Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro vybízí ke změnám a ženy se často pustí do vylepšování interiéru, pořizování nového nábytku, doplňků a bytových textilií. Domov a rodinu spojuje jídelní stůl, kde se všichni scházejí a povídají si u dobrého jídla. A stůl ozdobí sada nádobí, ubrusy a květiny, které přinesou do interiéru jaro.

Foto: LuxuryTable

Jarní kolekci nádobí zdobí motivy sněženek.

Článek

Sněženky jsou posly jara

Oblíbená kolekce Colourful Spring nabízí originální nádobí s motivy sněženek, motýlů. Vystupují z tvarů dóz, váz či svícnů. V kolekci najdete všechny kousky nezbytné pro servírování dobré jarní snídaně či oběda, a to včetně šálku na vejce.

Stůl jako socha

Novinkou mezi stoly a stolky je kolekce XX od designérky Lucie Koldové. Název je odvozen od společného prvku: podnože vytvarované do písmene X. Nábytek je z masivního dubového dřeva, dominantní podstavec vyvažuje subtilní 2 cm silná deska opatřená přírodní olejovou barvou.

Desky mohou mít kulatý, obdélníkový či hranatý tvar v kombinaci s různými výškami podnoží. Kolekce zahrnuje i nízký konferenční stolek, menší odkládací či noční, ale i plnohodnotný jídelní stůl v délce až 2,4 m.

Foto: Javorina

Subtilní desku stolu nese masivní podnož tvarovaná do písmene X.

 Kam posadit hosty?

Kuchyňské pracovní ostrůvky či poloostrůvky bývají obvykle propojené s barovým nebo polobarovým posezením. Ale také může jít o dodatečný jídelní stůl, který lze ke kuchyním na míru vyrobit přesně podle potřeb a přání.

Na snímku stůl s vysokými židlemi navazuje na pracovní ostrůvek, kdy kuchyň je orientovaná podélně na střed místnosti. Podnož stolu tvoří korpus v šíři úzké skříňky, přístupné z čela stolu.

Foto: Oresi

Jídelní stůl může být navazovat na kuchyňských pracovní ostrůvek.

Nezapomeňte na květiny

Kromě jarního úklidu, kdy uspořádáme a roztřídíme věci a nepotřebné darujeme či vyhodíme, nám udělá radost i živá květina.

Květinové zátiší si můžeme stvořit sami: stačí nakoupit cibuloviny, pořídit zeminu, na ozdobu mech a vše usadit do skleněné nádoby.

Foto: WestwingNow

Zátiší s živou květinou potěší v každé domácnosti.

Běhoun na stůl

Dřevěný stůl prokoukne s běhounem s jarním motivem nebo modrou kostkou. Je ze 100% biobavlny, rozměry 40 x 180 cm, cena 249 Kč.

Foto: Tchibo

Jarní výzdobu hezky doplní i prostá modrá kostka.

Anketa

Už jste svůj domov naladili do jara?
Samozřejmě! My už ladíme od konce zimy.
36,2 %
Právě jsme uprostřed ladění.
21,7 %
Naladíme, naladíme, zatím nebyl čas.
17,5 %
My moc neladíme. Sem tam kytičku a to je vše.
24,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2034 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám