Hlavní obsah

Doplňky s motivy různých druhů ovoce vnesou do interiéru letní atmosféru

Novinky, tnk

Letní měsíce vybízejí k proměně interiéru. Ten můžete zpestřit a oživit například doplňky s tvary tropického ovoce a doladit prostíráním s motivy jablek, jahod nebo třešní. Domov se tak promění v originální ovocnářství.

Foto: Maiden, The Gift Oasis, Beyond the Fridge

Domácnost si můžete proměnit v ovocnářství i díky vývrtce ve formě banánu, odpadkovému koši ve tvaru třešně a krájecímu prkénku s motivem čerstvých jablek.

Článek

Dekorace ve tvaru ovoce se hodí hlavně do tmavších bytů, které v létě působí ponuře a neútulně.

Tyto doplňky do nich mohou vnést život a jiskru. Barev se bát nemusíte, čím víc jich bude, tím víc bude prostor působit zabydleněji a svěžeji.

Inspiraci hledejte ve Středozemí

Nápady na barevné oživení interiéru hledejte v mexických nebo španělských restauracích a interiérech, které také často hýří duhovými barvami a mají působivou letní atmosféru.

V interiérech tak nechybí komody s šuplíky lakovanými různými barvami, duhové tkané koberce apod.

Foto: Casa Bugatti, The Oak Room

Mísa připomínající meloun i brčka s dekoracemi ve tvarech tropického ovoce oživí kuchyňskou linku.

Tyto doplňky se hodí hlavně do interiérů mladších generací, dětských pokojů, na letní sídla, zapadnou ale i do interiérů zařízených v popartovém stylu.

Rozhodně se nehodí do minimalistických a funkcionalistických prostor, kde bude jejich zdobnost ve výsledku spíš na škodu.

Foto: Kico Products, Tesco

Motivy jahod se hodí hlavně do dívčích pokojů.

Interiérové doplňky s motivem pomerančů, limetek, citronů i grepů připomenou  atmosféru Středozemí a dodají prostoru na zajímavosti. Uplatníte je i během prázdninového stolování v exteriéru.

Foto: Letitreign.co.uk, Poundland

Prostírání a minutka s motivem citronů vnesou do interiéru optimismus.

Abyste podtrhli letní atmosféru, vyplatí se volit inspiraci co nejexotičtějším ovocem. Interiér pak můžete doladit velkou mísou s čerstvým ovocem. Během jejího aranžování se inspirujte ovocnými zátišími z obrazů starých mistrů.

Foto: Prezzybox.com, Maiden

Škrabka na pomeranče ve tvaru tohoto ovoce i lampička ve formě ananasu zpestří nudné interiéry.

Ke stolování v letním stylu patří i sněhobílé ubrusy z bavlny a lnu, které obytný prostor prosvětlí a během parných dnů nebudou tak horké.

V letních měsících oceníte i efektní karafy na olej a ocet, které patří k servírování lehkých letních salátů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám