Hlavní obsah
Prosluněný dům je pro rodinu z Bostonu velice příjemnou změnou. Foto: BRANA Designs

Designérka vytvořila rodině idylický domov plný slunce a pohodlí

Rekonstrukci přízemního domu v malebném prostředí kalifornského městečka Newport Beach svěřila čtyřčlenná rodina tamnímu studiu BRANA Designs. Po přestěhování z chladného Bostonu na ni čekal idylický, v kalifornském slunném stylu zařízený nový domov.

Prosluněný dům je pro rodinu z Bostonu velice příjemnou změnou. Foto: BRANA Designs
Designérka vytvořila rodině idylický domov plný slunce a pohodlí

Přízemní dům postavený v 60. letech minulého století stojí v příjemné lokalitě Corona del Mar, jejíž předností je bezprostřední blízkost oceánu a přitom bezpečí v celé oblasti. Připočteme-li k tomu hodinovou dojezdovou vzdálenost od Los Angeles, není divu, že spousta lidí volí raději právě tuto adresu než mnohem známější Beverly Hills.

Bolestí starého domu byla především maličká kuchyň zasazená do středu půdorysu stavby. Taková dispozice nemohla vyhovovat požadavkům na moderní styl bydlení čtyřčlenné rodiny.

Řešením se nakonec ukázalo vybourání většiny domu a kompletní změna jeho dispozice na rezidenci s pěti ložnicemi a velkým společným prostorem, v němž je propojena kuchyň s jídelní zónou a obývacím pokojem. Stavební práce si vzala na starost místní developerská společnost CdM Homes.

Dům v nové podobě dodržuje původní půdorys. Má tvar do písmene U, venku, v prostoru, který mezi sebou svírají jednotlivá křídla, je umístěný vyhřívaný bazén s přístupem ze všech v interiéru přiléhajících místností. A samozřejmě s posezením pro rodinu.

„Naši klienti se sem přestěhovali z chladného Bostonu, zbožňovali atmosféru Los Angeles, kam se však stěhovat nechtěli. Přáli si ale, aby jejich dům byl v souladu s jejich životním stylem, a trochu jim to Los Angeles svou atmosférou připomínalo. Proto jsme se rozhodli jít do moderního stylu se světlými, ale jasnými barvami s pop-up kontrastem modrozelené v kuchyni,” říká Helena Brana, zakladatelka designového studia českého původu.

Hlavní prostor domu je řešený jako otevřený.

Foto: BRANA Designs

Jak je pro studio typické, prim v interiéru hrají materiály přírodního původu, v tomto případě je to hlavně dřevo a kůže. Dokonce i světla značky Luzifer na sobě nesou přírodní materiál – dýhu.

Zařízení domu není jen čistě nové, rodina si ze starého domova přivezla některé kusy nábytku, s nimiž se nechtěla rozloučit. Úkolem designérky bylo najít pro ně místo a umně je zakomponovat do nového bydlení.

Dům má užitnou plochu 300 čtverečních metrů a přehlednou dispozici. Okolo nádvoří s bazénem jsou rozmístěné tři hlavní ložnice, srdcem domu je velký otevřený prostor, dalšími místnostmi jsou kancelář, posilovna a koupelny.

Velkou pozornost věnovala designérka zařízení kuchyně. Velice praktická jsou velkoformátová okna. Díky nim tak vzniklo barové posezení na zadní zahradě s výhledem do kuchyně. Něco, co by potěšilo snad každého chlapa, dodává autorka s úsměvem.

Hezkým detailem nového zařízení domu je podélná fontána v zadní zahradě u zdi obklopená decentním množstvím zeleně a s plochou vysypanou světlým kačírkem. Kout tak přímo vybízí ke klidnému odpočinku a meditaci. Pro paní domu je pak část zahrady vyhrazena jako bylinková.

Anketa
Líbila by se vám dispozice domu do písmene U?
Ano, to je velmi praktické.
85.5 %
Možná.
4.6 %
Nevím, tohle bych asi neřešil/a.
3.1 %
Ne, to by mi nevyhovovalo.
6.8 %
Celkem hlasovalo 1067 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků