Hlavní obsah

Barva červeného vína k podzimu patří. Letos je trendy kombinace se sametem

Tóny inspirované barvami spadaného listí neodmyslitelně patří k podzimu a k chladnějšímu období. Jednou z těch, které by v podzimním interiéru neměly chybět, je barva červeného vína, karmínově rudá, která může prostor krášlit až do Vánoc.

Foto: Ella James, Charlton Island, Heavenly Homes and Gardens

Barva červeného vína k podzimu patří. Prim budou hrát textilní houby i umělé rostliny s karmínovými květy.

Článek

Různé odstíny tmavě červené barvy dodají na podzim interiéru na zajímavosti. Jde o barvu, která symbolizuje vášeň, ale je i tajemná a prostoru dodá hloubku.

Vzhledem k tomu, že jde o barvu tmavší, tak do menších prostor volte jen drobné dekorace, větší a vzdušnější prostory můžete doplnit i o nábytek v rudé barvě.

Foto: Stitched, Rebecca Udall

Pro oživení volte různé odstíny rudé barvy.

Výhodou této barvy je, že působí dobře na podzim i v zimě. Právě pro vánoční aranžmá je totiž tmavě červená jednou ze stěžejních barev.

Pokud ji budete kombinovat s tmavě zelenou, nemusíte interiérové dekorace na Vánoce ani příliš obměňovat.

Foto: Sweetpea a Willow, Nedgis

Rudá barva dodá jídelně na eleganci a podpoří chutě k jídlu.

Pokud chcete interiér na podzim doladit k dokonalosti, kombinujte rudou barvu s dalšími podzimními tóny typu sytě žlutá, světle hnědá, okrová nebo cihlově červená. Prostor pak bude doslova hýřit barvami spadaného listí.

Foto: Tom Tailor, Lime Lace

Sytě rudé koberce volte do větších místností.

Velkým trendem letošních interiérů je použití sametu, ideálně v tmavě modré, zelené nebo právě sytě rudé barvě. Pokud chcete, aby interiér působil i v chladu tepleji, jde o ideální volbu. Samet je na dotek teplým a hebkým materiálem, který dodá prostoru i na noblese a eleganci.

Foto: Sweetpea a Willow

Trendem jsou tmavé barvy v kombinaci se sametem.

Pokud si rádi dekorujete interiér podle ročního období, pak by vám letos na podzim neměly chybět textilní dýně. Na rozdíl od těch skutečných je můžete bez problémů využít i příští sezonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám