Hlavní obsah

Praktické organizéry umožní udržet v pokojích malých školáků pořádek

S novým školním rokem se v mnoha domácnostech s malými školáky začínají hromadit spousty školních i výtvarných potřeb. Máme pro vás tipy na to, jak je v interiéru udržet na uzdě a zachovat i dětský pokoj uklizený a organizovaný.

Foto: Vitra, Red Candy

Zleva: Tool Box poskytne organizovaný prostor na šití, kancelářské i školní potřeby. Tužky a svorky pak pomůže udržet na místě magnetická rybka.

Článek

Základem pro správnou organizaci pomůcek na stolech malých školáků jsou bezpochyby organizéry.

V menších a stísněnějších prostorech, kde si nemůžete dovolit velký a prostorný pracovní stůl, se vyplatí volit nástěnné organizéry, které obsáhnou vše potřebné a zároveň využijí prostor na stěně.

Foto: Yellow Octopus, TakaTomo

Praktické nástěnné organizéry se dají jednoduše sbalit i na cesty.

Ti, kdo pracují a malují nejen v dětském pokoji, ale třeba i v obývacím pokoji nebo při dobrém počasí i na zahradě, terase či balkoně, bezpochyby ocení organizéry s praktickým madlem, díky kterému je lehce přenesete tam, kde je jich zrovna potřeba.

Foto: Vitra

Locker Box navrhl pro Vitru Constantin Grcic.

Při výběru organizéru vždy volte kousky, které poskytnou prostor právě pro ty pomůcky, které děti používají nejčastěji. Ty ostatní můžete uložit do šuplíků a sáhnout po nich jen tehdy, když je skutečně potřebujete. Na stole tak nebudou překážet v době, kdy jich není potřeba.

Školáci potřebují praktický nábytek

Jak na to
Foto: Top Drawer, Werkhouse Design

Kousky v optimistické žluté barvě prozáří pokoje malých školáků.

Pokud zvolíte designové organizéry, může se z nich stát i hlavní dekorace dětského pokoje. Pak se vyplatí nechat klidně vyniknout pestrou paletu pastelek a fixek.

Ostatní vybavení ale držte v tlumené paletě tak, ať není dětský pokoj přesycený motivy a barvami, i když jde o místnost, které to obecně přísluší nejvíc.

Foto: Woodendot

Organizéry coby skládačka děti bezesporu pobaví.

Protože jde o kousky, které budou děti často používat a budou přicházet i do kontaktu s barvami, vyplatí se volit organizéry, které lze jednoduše vyprat nebo lehce vyčistit.

Dobrým tipem jsou i modely, které už vypadají, jako by byly znečištěné. Ve skutečnosti jde ale o jejich zamýšlený design.

Foto: Nino Angels, Gyrofish

Organizéry hýřící barvami i kousky plné pestrých tužek oživí interiér a zafungují i jako dekorace.

Pokud vybavujete dětem pokojíčky, zkuste popustit uzdu kreativitě, a kromě běžné výbavy jim prostor dolaďte i tematicky.

Chlapce určitě osloví výzdoba pokoje ve stylu Jurského parku. Mladé slečny ocení třeba výzdobu ve stylu Malé mořské víly.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám