Hlavní obsah

Sametové dýně jsou pohádkovou dekorací, která vydrží celý podzim

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco dekorace z opravdových dýní musíte po čase vyhodit, textilní kousky jimi inspirované vydrží v interiéru krásné celý podzim. V poslední době velmi trendy materiál, samet, se na nich objevuje coby hlavní materiál. Díky němu pak dýně působí noblesně a elegantně a zapadnou i do honosně zařízených interiérů.

Foto: Westwing

Samet je velkým interiérovým trendem poslední doby. Prosazuje se i na podzimních dekoracích.

Článek

Vyřezávání dýní na svátek Halloween bezpochyby patří k oblíbeným podzimním kratochvílím, které ocení zejména děti. Pokud ale chcete trvalejší dekoraci, vyplatí se vsadit na falešné dýně, které ale v interiéru také udělají velkou parádu.

Foto: Home Luxe (2x)

Samet na umělých dýních působí noblesně a luxusně.

Dýně z textilu budou v interiéru působit hřejivým dojmem. Jako dekoraci je můžete uplatnit prakticky kdekoliv, od kuchyně po dětský pokoj. Nezapomeňte jim ale dát dostatek prostoru tak, aby na první pohled vynikly.

Foto: Lights4fun, Hudson Home

V monochromaticky zařízených interiérech, kterým dominují jen tlumené tóny, oceníte kousky v šedých, béžových i bílých tónech.

Držte se ale podzimních tónů a inspirujte se barvami spadaného listí a skutečných dýní. Prim budou hrát tóny béžové, okrové, cihlové, oranžové, šedé. Detaily volte v teplých metalických barvách, které jsou hodně v kurzu. Ideální budou stonky dýně v bronzové, zlaté nebo měděné.

Foto: Home Luxe, Westwing

Sametové dýně jsou na první pohled od skutečných téměř k nerozpoznání.

Hravé kousky pro děti zpestří podzimní aranžmá dětských pokojů a zútulní je. Kombinovat je můžete s dalšími textiliemi v podobných barvách a dodat tak interiéru na zajímavosti.

Foto: Yellow Octopus

Děti ocení textilní plyšové dýně na hraní.

Dýněmi se můžete nechat inspirovat i zcela volně a jen si připomenout jejich tvary na sametem potaženém nábytku nebo volit jejich barvu na drobných textilních dekoracích.

Samet díky své struktuře působí hodně luxusně a nadčasově a chybu s ním neuděláte zejména v honosněji zařízených prostorech, které mají sloužit k reprezentačním účelům.

Foto: Cotterell and Co, Sweetpea a Willow

Krásné tvary dýní si můžete připomenout i na sedacím nábytku potaženém sametem.

Pokud jdete rádi s trendy a baví vás obměňování interiérů podle módy, tak vězte, že velkým hitem v interiérech je zejména rozevlátý boho styl. K němu skvěle ladí i háčkované a pletené kousky známé z interiérů našich babiček. Kromě sametových dýní tak můžete obohatit interiér i jimi.

Anketa

Dekorujete na podzim interiér dýněmi?
Ano
56,8 %
Ne
43,2 %
Celkem hlasovalo 1269 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám