Hlavní obsah

O Velikonocích rozhodně oceníte minutky, díky kterým budou vejce uvařená tak akorát

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina z nás o velikonočních svátcích vaří klasická vajíčka. Při množství vajec, která se spotřebují, se rozhodně vyplatí dát si s jejich přípravou záležet a neuvařit je málo, ani moc. S tím rozhodně pomohou hravé minutky, které se, zejména v tomto období, stanou vítanými kuchyňskými pomocníky.

Foto: TakaTomo (3x), Yellow Octopus (3x)

Minutky s velikonočními motivy se stanou i nápaditou sváteční dekorací.

Článek

Někteří mají vaření vajec tzv. v malíku, pro jiné je to věda. Způsobů, jak uvařit vajíčka, je celá řada.

Většina z nás na Velikonoce vaří vajíčka klasicky natvrdo, aby déle vydržela a dalo se s nimi dobře manipulovat a zdobit je.

Foto: Yellow Octopus (2x)

Vtipné a hravé mitutky ocení děti i dospělí.

Velikonoční svátky jsou klasicky o dětech. Ty chodí na koledu a také často zdobí vajíčka. Udržet je ale někdy v kuchyni tak, aby pomáhaly a neudělaly víc škody než užitku, není nic jednoduchého.

Pomohou s tím hravé minutky, které budou pro dospělé užitečné a dětem na chvíli nahradí oblíbené hračky.

Foto: TakaTomo.de (2x)

Minutky ve tvaru ovoce můžete v kuchyni skladovat v ovocných mísách jako doplňky.

Někteří lidé vaří vajíčka ve studené vodě delší dobu. Nejznámější je ale recept, kdy se vaří ve vroucí vodě po dobu osmi minut. Po uvaření vajec se voda z kastrůlku slije a můžete odpočítat další dvě minuty, kdy necháte vejce pod studenou vodou, aby vychladla a dalo se s nimi dobře manipulovat.

Vaření vajíček natvrdo tak celkově zabere deset minut. Před vařením je vhodné nechat vejce ohřát na pokojovou teplotu, aby jim nepopraskala skořápka.

Foto: Viceversa

Minutky na troubu doplní spotřebič o užitečnou funkci.

Většina moderních spotřebičů typu mikrovlnka nebo trouba už má dnes minutky zabudované. Pokud ale máte starší modely, pořiďte si minutky externí. Ideální kousky jsou ty magnetické, které můžete připnout na lednici nebo jiný kuchyňský spotřebič s kovovými částmi.

Foto: The Design Gift Shop, Balvi Gifts

Klasické minutky inspirované tvarem jablečného koláče nebo ty s magnetem ocení milovníci precizního vaření.

Ti, kdo nechtějí na Velikonoce zklamat, ale chtějí koledníkům servírovat vajíčka opravdu stylově, se mohou kromě vhodného způsobu vaření vajec soustředit i na jejich podávání.

V poslední době vzniká celá řada stojánků, které umožní stylové servírování většího počtu vajíček najednou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám