Hlavní obsah

Velikonoční tabuli zpestří vajíčka převlečená za rytíře, bandity nebo zápasníky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonočním pondělím začínají v mnoha rodinách vaječné hody. Jedním z pěkných způsobů, jak si je zpestřit a osvěžit vzhled slavnostní tabule, jsou žertovné oblečky a stojánky na vajíčka. Kousky, které vejce promění v zápasníky sumo nebo ve středověké rytíře oživí tabuli a dodají jí mladistvého ducha.

Foto: Yellow Octopus (3x), Animi Causa (2x)

Vajíčka můžete pomalovat fixou nebo jim obléct úsporné oblečky známé od zápasníků sumo.

Článek

Klasická velikonoční tabule se sněhově bílými stojánky na vajíčka bezpochyby neurazí, ale mladší generaci zpravidla ani nenadchne. Děti budou naopak nadšené z vajíček, která jsou převlečena za různé postavičky.

Foto: Animi Causa

Rytířské obleky pobaví milovníky historie.

Pokud vám zbydou nějaká neobarvená vajíčka, můžete je dodatečně dekorovat pomocí klasických fixů a tužek. Děti tím určitě zaujmete a zároveň v nich vzbudíte kreativního ducha a zabavíte je tvůrčí činností.

Foto: Prezzybox, Yellow Octopus

S vajíčky si mohou děti hrát třeba na hradní stráž a na lupiče.

Nápadité stojánky si také můžete vytvořit sami. Kresba s motivem vousatých gentlemanů dodá kalíškům na vajíčka šmrnc a promění je v originální kousky do domácnosti.

Foto: Das rote Paket

Vajíčka pro hipstery mají bujné plnovousky.

Roztomilá dílka ve tvaru různých postaviček můžete mimo Velikonoc využít kdykoli i jako malé vázičky nebo mističky na sůl či pepř. Budou se hodit i jako klasická kuchyňská dekorace.

Foto: The Oak Room, Yellow Octopus

Nápadité stojánky na vajíčka oživí servírování snídaně.

Pokud si potrpíte na efektní velikonoční dekorace, můžete se inspirovat i kousky s ptačím peřím. To je v posledních letech velkým hitem u ozdob i květinových dekorací.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám