Hlavní obsah

Dekorace pro vášnivé milovníky fotografování, které dodají bytu studiovou atmosféru

Novinky, tnk

Při zařizování interiérů je na začátku vždy nejdůležitější zamyslet se nad koníčky a vášněmi budoucího majitele. Máme tipy pro ty, kdo mají rádi fotografování a ocení, když jim interiér bytu bude jejich oblíbenou činnost připomínat a zároveň poskytne prostor pro prezentaci fotek hostům.

Foto: DaWanda, Yellow Octopus (3x)

Lampička ve tvaru fotoaparátu i stylový hrneček na nápoje budou hrát v bytě fotografa prim.

Článek

Základem by se v interiéru milovníků fotografie mělo stát osvětlení. Vyplatí se volit lampy, které připomínají reflektory. Díky nim dostane byt nádech profesionálního prostoru určeného právě pro focení. [celá zpráva]

Nápaditou dekorací jsou pak stolní lampy ve tvaru fotoaparátu. Ty se mohou stát i stylovým doplňkem na nočních stolcích nebo ve vitrínách.

Foto: Artisanti, Sweetpea & Willow

Nezapomeňte na lampy ve tvaru refketorů, které dodají interiéru dojem uměleckého studia.

Téměř každý milovník fotografování se bezpochyby chce svými výtvory v interiéru pochlubit. Proto se s tím vyplatí počítat už v začátcích při zařizování bytu, vyhnete se tak nesourodým dekoracím.

Ideálním kouskem jsou podsvícené panely, které zároveň poslouží i jako náladové osvětlení.

Foto: Yellow Octopus, design3000.de

Osvětlení z podsvícených fotografií poslouží i jako stylová prezentace.

Dobrým tipem jsou i závěsné klipové nosiče na fotky. Ty si může šikovný kutil s pomocí několika drátků a svorek vyrobit i sám. Výhodou této jednoduché dekorace je, že fotky můžete vyměnit úplně jednoduše bez nutnosti snímat rám.

Foto: Yellow Octopus, design3000.de

Závěsný hržák na fotky umožní jednoduchou prohlídku nasnímané kolekce. Pohled na ni si můžete u kávy ze stylového objektivu s krytkou coby talířkem na svačinu.

V posledních letech jsou hodně trendy multirámečky, které umožní vystavení celé kolekce fotek uceleným způsobem. Potěší i jedince, kteří se chtějí kochat pohledem na fotky široké rodiny nebo přátel.

Foto: KSL living, Black By Design

Většina fotografů ocení multirámečky, které umožní vystavení řady fotek najednou a vyvoření tématických koláží.

Volit můžete i prvky, které fotoaparáty volně připomínají jen svým tvarem, případně barvami nebo industriálnějším provedením. V interiéru tak nenásilně doladí styl k dokonalosti.

Foto: Artfinder, Artisanti

Prostor můžete zpestřit plakátem s motivem lišáka coby fotografa nebo dekorativním oknem ve tvaru objektivu.

Interiérům určeným pro milovníky fotografie nejvíc sluší minimalističtější industriálnější styl s prvky loftového bydlení. Inspirovat se můžete třeba městským urban stylem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Ti, kdo rádi pořizují snímky z cest, se naopak mohou cítit příjemně v interiéru zařízeném v boho stylu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám