Hlavní obsah

Mobilní lyžařská chata ukrývá dekorace ze snowboardů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Maximus Extreme Living Solutions vyrobila mobilní chatku na míru pro dvojici vášnivých lyžařů. Ti tak mají možnost cestovat po oblíbených sjezdařských lokacích a užívat si atmosféru různých lyžařských středisek. Interiér ukrývá obývací část se speciálními dekoracemi, které milovníci zimních sportů rozhodně ocení.

Foto: Profimedia.cz

Snowboardová prkna slouží i jako stylová dekorace v obývací části chatky.

Článek

Originální obydlí má velikost pouhých 22 metrů čtverečních. Návrhářům se i tak podařilo do miniaturního prostoru vměstnat plnohodnotnou postel umístěnou v patře, kuchyňku se dřezem i sporákem a také obývací pokoj v druhé části patra, ze kterého je vstup na menší terasu.

Vnitřní prostor je řešen velmi úsporně. V přízemí je umístěno sociální zázemí se sprchovým koutem a toaletou.

Foto: Profimedia.cz

Do patra vedou nenápadné nástěnné schůdky.

Chatka nese název Tiny Ski Lodge a byla navržena tak, aby vydržela velké změny počasí. Majiteli jsou doktorka a učitel, kteří hledali ubytování, které se bude přizpůsobovat jejich vášni. Ideálním příbytkem se pro ně stala právě tato chatka, která je vlastně obytným přívěsem.

Foto: Profimedia.cz

V patře se našel prostor pro prostornou manželskou postel.

Chatka je vytápěna elektrickým kotlem, na stěnách nechybí dostatečná izolace. Právě izolační panely pomáhají odolávat extrémnímu počasí a teplotám od minus 45 do plus 65 stupňů Celsia.

Střecha má gumovou membránu, která umožňuje její smršťování a roztahování vlivem teplot bez poškození.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyňce se našlo místo i na plnohodnotný plynový vařič.

Exteriéru dominuje borovicové dřevo a vlnitý plech. Chloubou stavby je i menší terasa, která majitelům umožňuje opalování na zimním sluníčku.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

V podobné chatce se rozhodl trávit čas i pár, který přináší reportáže ze svých cest. I tito manželé potřebovali lehce přemístitelný příbytek, který jim umožní krátkodobě žít v různých lokalitách bez nutnosti vysokých výdajů za hotely a penzióny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám